Monday, January 11, 2016

HealthLand Wellness Center Antara SPA Pilihan Untuk Mencari Keseimbangan Gaya Hidup Holistik

Dalam mengejar kesibukan aktiviti setiap hari dan terhadap tuntutan kerja yang tidak pernah henti. Adakalanya kita juga perlu ruang untuk "waktu rehat peribadi" dan juga dapat mengurangkan stress dalam diri.

Di "HealthLand Wellness Centrë" ada menawarkan pelbagai servis dan program kesihatan yang bercirikan gaya hidup holistik. Selain dapat merehatkan badan, pelanggan (samada lelaki mahupun perempuan) juga boleh mendapatkan servis terbaik yang berkaitan dengan kesihatan badan.

Di lobi yang luas penuh dengan kemasan yang menarik dan unik mmperlihatkan sentuhan hiasan bertemakan seni Bali, turut disediakan di sini juga tempat menunggu buat pelanggan yang hadir bagi mendapatkan perkhidmatan yang dikehendaki.

Kedatangan saya (sebagai pelanggan) disambut mesra oleh staf yang bertugas dikaunter. Setelah memilih jenis perkhidmatan yang dikehendaki, pelanggan akan ditawarkan air serai (lemongrass) sebagai "welcoming drinks" dari pihak HealthLand Wellness Center.

Dan sememangnya kedatangan saya ke sini adalah untuk merasai sendiri 3 jenis perkhidmatan antara yang terbaik di dalam pakej yang ditawarkan iaitu:-

1. Hand Paraffin
2. Foot Treatment - 60 minit
3. Urutan Thai (Satu Badan)- 60 minit

OK, memang excited giler sebab dah lama saya tak berpeluang dapat memanjakan diri jadi inilah masanya, mihmihmih.

1. Hand Paraffin
Antara yang mencuri pandangan. Deko yang ringkas terletak di satu sudut .

Ruang yang mana pelanggan boleh memilih tempat untuk medapatkan perkhidmatan Hand Paraffin Waxing.

Cantik! Ada tirai di satu sudut.

Luas dan selesa, itu yang dapat saya gambarkan. Jika mahu lebih rehat dan santai, pelanggan boleh pilih jenis kerusi seperti ini sambil menikmati servis waxing yang telah dipilih. 

Wax yang perlu berada pada satu suhu yang tertentu. Kita perlu celupkan tangan didalamnya. Selepas itu tangan kita akan dibaluti dengan plastik.Biarkan selama 20 minit (anggaran).

Cukup masa therapist akan membuka balutan plastik dan melakukan sedikit urutan tangan (diletakkan juga losyen). .

Kita akan rasa tangan kita lebih lembut dan berbeza jika dibandingkan tangan kita sebelum di "wax"

Oh ya, bagi mereka yang nak buat pedicure atau manicure. Di HealthLand Wellness Centre turut menyediakan perkhidmatan ini, yang diiuruskan oleh ämante (nail spa & body care)

Ruang untuk kita lihat sendiri produk yang digunakan dalam pedicure dan manicure.



2. Foot Treatment - 60 minit
Sebelum kita teruskan perkhidmatan "Foot Treatment" di tingkat atas. Para pelanggan akan duduk di sudut ini bagi membolehkan kaki mereka dibersihkan terlebih dahulu.

First class service!
Kaki digosok dan dicuci sebersih-bersihnya terlebih dahulu.

Dan perlu dikeringkan ya!

Menyusuri tangga yang juga dihias menarik dengan lampu-lampu yang cantik.

Satu bilik khas disediakan untuk mereka yang mengambil pakej "Foot Treatment"selama 60 minit.

Apa yang menarik, sambil-sambil kaki diurut oleh therapist, kita juga boleh menonton filem yang ditayangkan di skrin besar. Dan tidak perlu khuatir terhadap isu kebisingan, ini kerana setiap pelanggan di sini akan memakai "headphone"yang mana kita akan lebih relax sambil menonton dengan kaki diurut. Berada didalam bilik ini memang kita akan rasa tenang sekali.

3. Urutan Thai (Satu Badan)- 60 minit

Terdapat banyak ruang bilik yang disediakan buat pelanggan untuk mendapatkan perkhidmatan urutan badan di sini.



Pemilihan bilik berdasarkan jenis perkhidmatan urutan yang diambil dan juga bergantung dengan kekosongan yang ada ketika itu.

Sesi urutan Thai yang saya pilih mengambil masa selama 60 minit. Memang rasa best giler. Terasa segala lenguh di badan hilang. Daripada kaki, perut, tangan, bahu dan kepala diurut mengikut jenis tekanan yang kita pilih samada secara "lembut" ataupun "sederhana". Ternyata urutan dari therapist yang berpengalaman dan yang mendapat latihan memang terbaik, lain dari yang lain.

Saya yang sememangnya mengalami sakit kepala (migrain), dek kerana banyak kerja bertimbun dalam sebulan dua ini terus rasa segar selepas menerima urutan di kepala. Memang puas hati.

Tandas yang disediakan buat pelanggan juga kemas dan bersih.

Sempat lagi saya berselfie dalam tandas selepas menerima perkhidmatan urutan Thai di sini :p

Kafe One +  Another

Di HealthLand Wellness Center juga menyediakan kafe  iaitu Kafe One + Another yang menawarkan pelbagai jenis minuman samada panas mahupun sejuk serta hidangan pencuci mulut yang enak-enak.

Antara minuman panas dan sejuk yang ditawarkan di sini.

Pastri dan kek pelbagai rasa.

Uniknya! Luxious Spa Shower yang diletakkan di kawasan Kafe Spa.

Secangkir latte buat saya...

Kek yang enak-enak...
Saya paling suka kek keju :)

Pastri dan juga Pai Epal..

Pelbagai Barangan Antik, Moden dan Unik Ada Dijual 
Di satu ruang di dalam premis HealthLand Wellness terdapat pelbagai barangan unik yang agak "rare" untuk kita dapatkan di pasaran.

Yang menariknya barangan yang dijual di sini, harga sangat berpatutan.

Daripada koleksi kecil perhiasan rumah.

Sehinggalah kepada lukisan kanvas yang berkualiti..

Barangan kraf dari kayu jati...

Memang menarik hati!
Terutama yang ini..tempat letak barangan istimewa, kecil sahaja saiznya. Ianya diperbuat daripada kayu dan didatangkan dengan 3 pilihan warna coklat, pink dan merah. Sangat esklusif dan terhad.

Barangan kraf ini juga antara yang mendapat permintaan tinggi daripada pelanggan yang datang ke sini..

Bukan barangan antik sahaja ada dijual di sini bahkan jika berminat untuk menyewa kostum Batman..

Ataupun Iron Man, uolls juga boleh dapatkannya di sini ya!
Menarik bukan?


Untuk pakej-pakej istimewa yang sekarang telah berlangsungnya promosi hebat, uolls boleh rujuk pada gambar di bawah ya :=)
Ini antara promosi yang best dan haruslah direbut peluang pada harga yang begitu berbaloi!

Dan kiranya uolls nak buat tambahan perkhidmatan seperti pedicure, cupping dan ssebagainya boleh dirujuk di atas.

Pakej Kombo!


Ni pakej buat pelanggan setia yang mahu mendapatkan servis serta perkhidmatan dari HealthLand Wellness Centre banyak kali.


Dan kalau uolls berminat untuk hadiahkan pakej perkhidmatan yang disediakan di HealthLand Wellness Center kepada ahli keluarga dan rakan-rakan, bolehlah mendapatkan Gift Card yang turut dijual kepada pelanggan.

Jom terjah ke cawangan HealthLand Wellness Center yang berdekatan seperti alamat yang tertera di bawah:-
HealthLand Subang Taipan
39, Jalan USJ 10/1E, 47620 Subang Jaya, Selangor, Malaysia.
Indulgence Line : +6 03 8081 6255

HealthLand Kota Kemuning
5, Jalan Anggerik Vanilla, BE 31/BE, Kota Kemuning Seksyen 31,
40460 Shah Alam, Malaysia.
Indulgence Line : +6 03 5525 2989

HealthLand SS2
35, Jalan SS2/67,
47300 Petaling Jaya, Selangor.
Indulgence Line : +6 03 7865 8313
Signature HealthLand Puchong  
2, Jalan Puteri, 1/1, Bandar Puteri, Bandar Puteri Puchong,
47100 Puchong, Selangor.
Indulgence Line : +6 03 8051 8993

HealthLand Sri Petaling
47, Jalan Radin Tengah, Bandar Baru Sri Petaling,
57000 Kuala Lumpur.
Indulgence Line : +6 03 9054 9882

Signature HealthLand Setia Alam 
Lot No. 2, Jalan Setia Prima K U13/K, Sek. U13, Setia Alam,
40170 Shah Alam, Malaysia.
Indulgence Line : +6 03 3362 3337
HealthLand Renaissance Hotel
Lot LGF, Lower Ground, LL12 & LL13, Lower Lobby, Renaissance Kuala Lumpur Hotel, Jalan Sultan Ismail, 50450 Kuala Lumpur, Malaysia.
Indulgence Line : +6 03 2724 0915

Signature Healthland Taman Desa
No 18 & 20, Jalan 4/109E, Off Jalan Kelang Lama, Taman Desa Business Center
58100 Kuala Lumpur
Indulgence Line : +6 03 7988 0633

Healthland Taman Connaught
No 42, Jalan Cerdas, Taman Connaught. Cheras
56000. Kuala Lumpur
Indulgence Line : +6 03 9107 8055

HealthLand Seksyen 14
No 15, Jalan 14/20, Seksyen 14,
46100 Petaling Jaya, Selangor.
Indulgence Line : +6 03 7932 0830

HealthLand Uptown Damansara
No. 116 & 118, Jalan SS21/35, Damansara Utama,
47400 Selangor.
Indulgence Line : +6 03 7731 8338

Keterangan lanjut juga boleh layari : http://healthland.com.my/
TQ Carol dan HealthLAnd Wellness Center atas jemputan!!

27 comments:

Betty Liew siaw fan said...

It has been long time I did not go for massage. is time to pamper myself for massage.

FiSh. ohFISHiee said...

wah bestnyer boleh urut2 badan, lepas tu makan2 dessert yang sedap2 belaka :) fish nak try healthland jugak!

Kylie wenn said...

Such a lovely pampering session.. I pun need some urut.. Banyak letih.. lol

Mama Zharfan said...

i love spa!

Selina Ooi said...

wow.. nice environment of spa! Tak sangka ada superhero too! Bagus boleh makan dessert :D Kita akan cuba ini!

Wilson Ng said...

They are finally here in malaysia. they are huge in thailand.

Miriam Goh said...

Ah it's been so long since I last had a massage or spa session! Nak gi jugak!

mama tisya said...

lama tk p SPA massage2...syok dpt jemputan manjakan diri...wah siap ada cafe juga ye....amante tu kita pernah pegi massage kt outlet Berjaya times Square syok juga

Wendy Pua said...

nak pergi sekali lgi la!
jom

cindyrina said...

whoa!!! awesome pampering moment. nak juga...i would love to try that lemongrass tea.

Emily said...

What an awesome pampering session. I would love to treat myself to a session too.

Yuki Low said...

I went to Puchong Branch last two week, it's really good and reasonable price.

Low Sze Shin said...

Looks so pampering.
Want to go sometime later.

Ezna Ahmad Khalili said...

Best nampaknya but T.O. tetap di hati untuk urutan Thai....

Miera Nadhirah Tan said...

woot woot.. looks like such a nice pampering experience....

Anfield Yee said...

I've been hearing about this place from other blogger. Will definitely drop by this place one day :)

Shini Lola said...

Wow~ Seem you had a lot of fun and enjoy to the max! =)

Bearhy Hui Ying said...

i usual go Sri Petaling branch!!!Really comfort!!

Misz Aein said...

Best nya. Dah sedap mengurut and berehat apa semua then boleh makan lak. Nyum nyum. Heee

Sharon Lee said...

WOW such a awesome place for pampering! It was so convenient to have massage manicure and some eating session with friends!

Xin A Day said...

Wow! So enjoy~ I want to enjoy the first class services too!

GengQian said...

Really a good place to unwind, after a day of stressful work! i love that they provide food choices!

Sunshine Kelly said...

Quite good also and they have many outlets in Klang Valley also.

Ivy Kam said...

Wow, seems like everything under one roof, feel like going there now to pamper myself :)

Isaac Tan said...

BEEN A WHILE since my last spa session.. thai massage adala..

soon soon, maybe visit this place.

Leona Lim said...

this does look like an amazing spa, the luxurious feel of everything surrounding it

Miss Ika said...

waa bestnya...... boleh relax2 masa hujung minggu
http://www.unlimitedbeautysecret.com/