Monday, January 18, 2016

Jom Melawat Kampung PO Kungfu Panda di Sunway Piramid

Rumah cina lama, yang tampil unik dengan gaya estetikanya yang sendiri. Bukan sahaja dek kerana warna merah menyala yang merupakan simbol warna bertuah bagi masyarakat Cina bahkan perhiasan serta gaya susun atur perkakasan rumah juga menarik minat pengunjung untuk bergambar kenangan di sini.

Saya paling tertarik dengan hiasan di laman ruman cina lama ini. Sebatang log kayu dibuat duduk bersantai dikelilingi pokok limau dan segala-bagai rupa pokok bongsai.

Tidak perlu berada di negara China untuk menikmati keindahan dan keunikan perkampungan rumah cina. Hanya ke Sunway Piramid sahaja kita akan lihat sendiri terbina perkampungan Po'(seekor Panda yang kelakar dan bercita-cita dan merupakan watak utama di dalam filem animasi Kungfu Panda).
Perkampungan ini dibina inspirasi daripada filem terbaru Kungfu Panda 3 yang akan menemui penonton pada bulan Mac 2016 nanti. Apa yang menarik tentang perkampungan kecil ini kita akan lihat tokong cina, beberapa monumen seperti hutan batu dan juga pokok ceri.

Terdapat juga pelbagai aktviti yang boleh disertai. Antaranya seperti mewarna, "face painting"...

Mengambil gambar di booth...

Mengguting dan menghasilkan topeng panda...

Mendapatkan belon panda yang menarik..

Seni origami yang menarik..

Yang mana pengunjung boleh memilih origami mengikut zodiak tahun kelahiran mereka..

Sebagai media jemputan, say ajuga berpeluang merasai sendiri antara biskut yang menjadi hidangan kegemaran pada tahun baru cina..

Beard Candy dan Ting-Ting Candy, menurut kawan saya Kylie..Ini merupakan manisan kegemaran maharaja cina dahulu kala...


Kemunculan Po' menggamitkan suasana :=)

 Tahun 2016 merupakan tahun "fire monke├┐" dan pihak Sunway Piramid telah menawarkan hadiah patung monkey yang comel ini buat pengunjung mereka yang berbelanja RM1000 dan lebih (maksima 3 resit), manakala untuk pemegang kad HSBC amaun yang dibelanjakan bagi membolehkan penukaran hanyalah RM800 sahaja. Penukaran patung fire monkey ini adalah untuk resit bermula 8-21 Januari 2016.

Bagi mereka berbelanja bermula dari 22 Januari -9 Februari 2016, seperti jumlah amaun berbelanja di atas boleh menukarkannya kepada tuala panda. Comel giler!!!

Sempena dengan kedatangan tahun baru juga, persembahan tarian singa akan diadakan setiap hari Ahad dan juga persembahan istimewa  akrobatik pada hari kedua Tahun Baru Cina ya!

My Ameer yang begitu teruja bertemu dengan rakan sesaiz dan boleh dikatakan serupa juga (keduanya botak, heheheh). Siap berkerjasama bila mummy nak rakamkan gambar mereka berdua. :)

Keterangan lanjut boleh layari:


#seeties

24 comments:

Miss Ika said...

Bestnye tangkap gambar dgn Panda... anak you comel.

Kylie wenn said...

Cepatnya your post is out.. Super women.. Nice event there!

Adeline Lee said...

I love the monkey plush toy! I got both of them in male and female! It is super cute!

Low Sze Shin said...

Cute panda.
Great event to hang out with kids.

Mama Zharfan said...

towel tu cutenyaaaa

cindyrina said...

whoa! everything so cute here. Children will be excited to be here.

Miriam Goh said...

Awwwwww comelnye!! Sedihnya xleh nak join.

Missy Missy said...

I can imagine the kids going gaga at the cute kungpu panda. actually maybe even the adults too.

GengQian said...

nice event! not surprise kids love them as i also find it hard not to fall in love with the decorations!

Wing Ng said...

Panda sangat comel. I am sure your kid was exciting at the moment.

Miera Nadhirah Tan said...

Budak budak mesti syok giler dapat jumpa Po kan.... saya pun nak pergi tapi salah masa jatuh sakit... =(

FiSh. ohFISHiee said...

comelnya kampung po tue! nak pergi ambik gambar jugak

Siawsiaw Life said...

that call malaysian ;)
we can enjoy cny and hari raya 2gether ;)

alizasara said...

So pretty! too bad i had to miss out on this since i was sick ):

Uswatun Khasanah said...

pengen coba bear candy dan ting-ting candy

Betty Liew siaw fan said...

Po is really cute. I able catch him the launching. I love seeing Po

Hanniz Envato said...

Cool idea for the launch of Kungfu Panda 3!

Anfield Yee said...

WOW.. I like the paper craft! The one I went is different from yours! Yet, I had fun :)

Sunshine Kelly said...

The bear is so cute, I like Panda Po.

Ivy Kam said...

I went there last week, so pack with all the visitors wanna take photo at the set >.<

Leona Lim said...

it's so cute to use kungfu panda concept i really love the movie

Xin A Day said...

Kung Fu Panda is my favourite cartoon character!
I can't wait for his movie!

Emily said...

What a cute place to play around for young kids. It's great to spend some bonding time too.

Isaac Tan said...

kungfu panda! i likeeee. so cute la