Friday, January 1, 2016

Lepakian Bersama Blogger Partner In Crime di Peter & Mawar Cafe

Berkesempatan penutup acara di tahun 2015 saya dijemput oleh Cik Lily Putih dan disertai Nannie Isa untuk menikmati hidangan di sini sambil borak-borak santai di Peter & Mawar Cafe. Restoran ini terletak di Nexis Sunway Kota Damansara.

Cantik sangat dekorasi kat sini. Ianya mempertengahkan gaya "english style" yang sangat "country"--erkkk korunk paham ke, ekekekekekekek....

Sempatlah berborak dengan big boss kat situ, tanya jugala bagaimana terhasilnya nama restoran Peter & Mawar. Ianya bermula dengan Mawar (seorang pramugari- sangat sederhana tapi miliki personaliti yang menarik) yang sangat menggemari makanan Asia dan tidak gemar masakan barat. Bertemu dengan Peter seorang chef. Dan Peter cuba menghasilkan makanan kegemaran Mawar yang sukakan citarasa Asia.

Maka, jika dilihat kepada menu kebanyakannya adalah hidangan Asia. Biarpun bunyinya ala kebaratan tapi kepercikan rasa asia tetap ada terutama penggunaan rempah dan sebagainya.

Memang sesuai untuk mereka yang mempunyai citarasa tekak melayu!

Antara makanan yang sempat kami nikmati seperti:-
 Nama hidangan exactly saya dah lupa- tapi ianya kentang yang ada ditabur bersama telur goreng di atasnya. Dan dip-nya ada rasa lemak keju dan pedas. Sedap makan panas-panas.

Ala nasi beriani bersama kari kambing (rasanya kari-ler)

Ayam cajun ehhh.
Makanan yang diorder oleh Nannie Isa. Ada mashed potato dan juga sos black pepper penambah rasa. Mashed potato die lain daripada lain, ada rasa rempah pedas sikit.

 Salmon in da house..
Salmon Rotatoulile- Salmon dibakar topping bersama Salad dan juga mashed potatoes. Sos dier manis pedas. Ada rasa teriyaki juga.

 Churos!!!!!!!!!!!!!!!
Ok saya dan Nannie menjakun makan Churos buat pertama kali..
Sedap hoi!!!
Makan time panas-panas terutamanya :)

 Lupa nak amik gambar air yang diorder..
Cuma sempat amik gambar air plain..yang memang nampak plain--lut sinar gitu...
Saya suka botol ni. Cute hokeh.,

TQSM Cik Lily sebab belanja kitaorang!~

Makan-makan sambil borak-borak tentang masa lalu dan depan..
Keluar citer hantu segala bagai....

Momen yang heaven terutama dapat hilangkan stress..
Bila dapat melepaks dengan kengkawan yang best!

12 comments:

FiSh. ohFISHiee said...

cantiknya english menu kat Peter & Mawar!! I like the beautiful presentation of the churros too. yummy!

Miera Nadhirah Tan said...

the food presentation is lovely... i want to check it out too...

Fadzi Razak said...

Rare gile dia punye fries tu. Tak pernah saya makan fries letak telur goreng.

Nur Misnan said...

wahhh.. churros tu look sedap gilos hokey.. tabur serbuk kayu mania lagi meletop.. hahahah..

Sunshine Kelly said...

Wah best juga cafe ini. The Churos looks tempting.

Pen My Blog said...

Oh my they have Churros there? I am so there - have yet to try a place that plates churros nicely - so definitely looking forward to this.

Maple Shuh Hong said...

bagus~~ I nak join jugak!!!

Caroline Ng May Ling said...

bestnye! and omg! i love churos! sekarang susah nak cari churros yang sedap.

Isaac Tan said...

blogger in crime.. i like it bebeh! :D

nampak sedap je.. yum!

Ivy Kam said...

Always nice to hang out with the besties, can gossip here and there to release stress :)

Kylie wenn said...

Great hanging out session with ur pals.. :) Nice place!

reiayunan said...

The venue looks really cozy and the ambiance is relaxing... the food looks nice too! I wanna hang out there some time!