Tuesday, January 26, 2016

Nyah!! Ko Jerawat Durjana!!!

Bila kehadiran jerawat di muka memang menakutkan. Apatah lagi untuk jenis muka kulit berminyak, memang mudah naik jerawat terutama di kawasan t-zone, bahagian dahi dan juga bahagian dagu.

Stress kan!



Ok, yang bermasalah dengan jerawat di muka ni bukanlah saya ya. Tapi my anak dara Adriana yang dah berusia 13 tahun itu. Adriana ini memang seorang yang aktif dalam sukan. Kekerapan berlatih setiap hari lepas sekolah, dengan keadaan berpeluh dan muka berminyak teruk memang menyebabkan jerawat tumbuh dengan hebat di mukanya.

Hmmmmm

Saya pun mulalah mencari beberapa alternatif ubat yang boleh mengurangkan dan sekaligus mengurangkan kesan jerawat di muka Adriana.


Sehinggalah saya diperkenalkan dengan produk Refinity Acne Hydrogel yang diformulasi oleh Ahli Farmasi Malaysia, dan produk ini dihasilkan dari herba terbaik iaitu Salix Alba Extract. 

Ini adalah rupanya Salix Alba (gambar dari Mr. Google)

Untuk pengetahuan semua herba Salix Alba Extract ini telah terbukti sangat baik dan efektif dalam merawat jerawat dan juga kesan parutnya.
Mudah jer nak guna. 
Apapun muka kena bersihkan dan keringkan terlebih dahulu. Kemudian hanya picit sedikit sahaja di jari... 

 Dan terus sapu hydrogel ke tempat jerawat. Sebab ianya berasaskan gel, jadi ianya muda serap dan tidak tinggalkan kesan berminyak. Paling penting kandungan hydrogel ini dihasilkan oleh herba jadi ianya sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah kulit sensitif.

Sebagai tambahan info, produk ini telah pun mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia dan juga Persatuan Pengguna Islam Malaysia. Jadi tak perlu was-was untuk menggunakannya. Di jamin selamat :=)

Dan uollls pakai dua kali setiap hari ya untuk kesan lebih efektif. So my Adriana amalkan pakai di waktu pagi dan juga waktu malam sebelum tidur.

Tadaaaaaaaa!!
Tak perlu mengambil masa berhari-hari apatah lagi berbulan lamanya. Produk Refinity Acne Hydrogel ini mampu merawat jerawat anda sepantas 24 jam.

Boleh cuba sendiri uolls :)

Keterangan lanjut boleh layari : www.refinity.com.my

Jerawat ada,
Kita kecewa,
Refinity ada,
Kita bahagia!

27 comments:

Emily said...

Stress and pollution have caused volcanic pimples to pop up on my face! It's so ugly!!!

Arisa Chow said...

Seriously removes pimples within 24 hrs? Find that hard to believe lol.

cindyrina said...

hohoho...good for those who have this problem. mine only come one dot during period time. so not so severe la.

wfc said...

good to know it here. can recommend for my friends who facing this problem .

Amelie Yap said...

Woah. its hard to believe that it helps remove pimple in 24 hours. But i found that the IBUKI gel works well too on pimples.

Low Sze Shin said...

Great info for those who are struggling with acne problem.

Miriam Goh said...

Good for those who have acne problem. But k recommend natural remedies more

imbaztan said...

Within 24 hours??!!! That's very interesting product!

Betty Liew siaw fan said...

nampak berkesan product tersebut.

Yuki Low said...

Recently weather turn hot, I definitely need this..Thanks for sharing this ya.

Ika Sani said...

banyak jerawat naik . sejak2 cuaca panas makin bercambah je kat muka ni.
http://www.unlimitedbeautysecret.com/

Miera Nadhirah Tan said...

I hate it... I still get pimples when I am too stressed and when it's the time of the month... will look into this product.. seems effective...

Aliza Sara said...

Wow ! bagusnya! muka dah licin dah tu. hehe

FiSh. ohFISHiee said...

looks effective! :D will recommend to friends with acne issue

Bearhy Hui Ying said...

really good for who have acne problem...I have one, but not yet try!!!!

GengQian said...

definitely going to try this product - i need more water based product for my dry skin.

Sharon Lee said...

wow can see difference on your smooth face now! Glad that it really helps you =D

Ivy Kam said...

I have been hearing so many good reviews about this brand, would like to try out too :)

Uswatun Khasanah said...

penasaran, is that Malaysian local brand?

Sunshine Kelly said...

Never try this serum before, it works.

Leona Lim said...

i still need to deal with acne at this age, so sad need this gel

Mums Babies said...

It seems like a great band and specially for those who have pimples problem.

Isaac Tan said...

great product recommendation here.. a lot of people have pimple problems, including myself.

Pen My Blog said...

Removing pimples in that short of a timeframe? Sounds very promising. Cheers to the recommendation dear.

Anfield Yee said...

Waw! Aku pun nak pakai ni. Muka jerawat I byk! :(

Anonymous said...

I find this hard to believe, I suffered real bad acne from a young age..

Anonymous said...

produk ni bleh didapati di farmasi kah? Berapa hrga nye?