Friday, January 29, 2016

Produk Terbaru PIGEON Khas Buat Bayi Baru Lahir

Jenama PIGEON yang berasal dari Jepun ini sememangnya sudah gah 40 tahun lamanya berada di pasaran. Atas pengalaman selama 40 tahun, PIGEON tahun ini telah melancarkan satu lagi siri penjagaan terbaru khas buat bayi yang baru lahir.

Produk penjagaan bayi ini dihasilkan melalui penyelidikan inovasi teknologi dari saintis terbaik di dunia. Menggunakan formula Natulayer yang memberi 2 lapisan perlindungan dan juga bertindak sebagai pelembap sekaligus produk ini mampu memberi keselesaan kepada kulit bayi yang baru lahir.

Nota: Natulayer - bahan yang diekstrakkan dari Vernix dan Ceramide (yang berfungsi melembapkan kulit bayi agar tidak kering)

Paling penting produk ini mempunyai kesimbangan pH dan ianya telah diuji sesuai untuk semua jenis kulit. Bebas dari Paraben, Formaldehyde, Alkohol dan sebarang kandungan yang boleh menyebabkan iritasi pada kulit.

Ketika di hari pelancaran, saya berkesempatan mendengar sendiri tentang "Permasalahan dan Penjagaan Kulit Bayi"yang disampaikan oleh Dr Leong Kin Fon (Paedetrik Dermotologi). Banyak informasi yang berguna, terutama tentang produk dan penjagaan  kulit yang betul buat bayi. Antaranya saya baru tahu yang kulit bayi sebenarnya 1/3 lebih nipis daripada kulit orang ewasa. Dan sebenarnya kulit mereka ini perlu dijaga rapi dan kita perlu pastikan yang kita telah dapatkan produk terbaik dan sesuai untuk mereka. Selain itu saya juga dapat belajar dan mengenali jenis-jenis masalah enzema yang semakin meningkat dikalangan kanak-kanak Malaysia mahupun di Asia sendiri.


Satu sesi forum Penjagaan Kulit Bayi turut diadakan diantara 3 panel terbaik iaitu Dr Leong Kin Fon, Dr Jezamine Lim dan Girish Giovanni. Dr. Jezamine khasnya seorang ibu muda yang sukses, memiliki 3 orang cahayamata dan beliau sempat berkongsi bagaimana beliau menguruskan kehidupan sehariannya bersama anak. Banyak tips yang berguna dan praktikal saya belajar dari Dr Jezamine. Apa yang penting sebagai ibu kita perlu tahu keadaan anak, sentiasa älert dan mengambil berat terutama produk yang digunakan dalam kehidupan seharian mereka.

Tetamu VIP di majlis pelancaran produk terbaru PIGEON :)

Comelnya anak ketiga  Harith Iskandar bersama Dr. Jezamine...
Wajah saling tak tumpah seperti ayahnya ;P

Bingkisan istimewa...

Siri penjagaan kulit terbaru dan terbaik dari PIGEON Malaysia...

opsss...yang comel ini "thumb drive"yang serba guna...
Comel gilaaaaaaaaaaaaa..
Apapun yang ini mummy punya ya!

Dan buat Ameerku yang tercinta....
Mummy hadiahkan set PIGEON yang berharga,,
Agar kulitmu sentiasa terpelihara...
Tidak sensitif bahkan lembut dan selesa....
Dengan harapan moga hari2 yang dilalui setiap masa...
Sentiasa sihat dan ceria!!

Keterangan lanjut mengenai produk boleh layari www.newbornpure.com.my

20 comments:

Raihanah Ahmad said...

comel je packaging

anah said...

wah produk baru pegion ek. boleh cubalah

AyuArjuna BiGoshh said...

raihanah- comel dan nampak esklusif :)

anah-- bagus produk ni :)

FiSh. ohFISHiee said...

cantiknya packaging, produk nampak bagus untuk baby :)

Wilson Ng said...

we use some of their products on our babies too. very reliable.

Miriam Goh said...

Very important to use the right product in babies since they are so much more sensitive. This products looks good

Bembem said...

Trusted brand. SAlah satu brand Yang saya percaya kan untuk my baby

Selina Ooi said...

I think that the good brand "Pigeon" are suitable for the kids :) Hope it get good business ok

Miera Nadhirah Tan said...

My babies grew up with pigeon products... I love pigeon products because they are really trustworthy and adorable.... I love this range too... using for my over grown youngest kid... her skin is sensitive and often itchy..

Pen My Blog said...

Oh a new product line from them! Love the packaging, its very cute. My sister uses their brand for her kids and it works wonderfully on sensitive skin too.

kakalina wak said...

nice products as a gift for mommy friends. Cute kid there. :)

Wai Yee aka Rane said...

the new products look good.

http://www.ranechin.com/

Leona Lim said...

that's the brand i also use when my kids were babies as it's nice and gentle

仙妮 said...

wow! so cute the 3rd baby of Harith :) I enjoy Harith's jokes very much :)
cheers, siennylovesdrawing

Arisa Chow said...

I don't have kids but i can recommend this to my friends who are new mothers

Sin Yee said...

Thanks for sharing. Will share it to friend who has kid.. =)

Sunshine Kelly said...

This product is best for baby, its gentle and caring for their skin.

Ivy Kam said...

Cutenye baby, feel to cubit his cheek hehe :)

Isaac Tan said...

pigeon brand! a trusted and affordable brand.

JULIANA said...

Berapa harga satu set tu?