Wednesday, January 20, 2016

Stress + Kelaparan Tengok Hidangan Unik Thai

Semester baru buka serentak dengan persekolahan anak juga baru bermula...
Jadual baru, aktiviti baru semuanya memeningkan kepala..
Siyes saya stress...
Rasa kalau dari Isnin- Jumaat, setiap jam waktu berdetik saya berkira...
Memang masa untuk rehatkan seketika, ataupun untuk kurangkan stress dengan jalan-jalan cuci mata, memang tak sompek :(

Sambil buat kerja-kerja opis sempat juga saya update blog kannn...
Hakak kan..
Kalau dah gambar berada dalam draft naikkan ajor....
Buahahahahahahha

2 minggu lepas...
Dapat invitation daripada pihak Blooggers untuk hadiri luncheon bersama geng bloggers yang sama-sama terlibat dalam beberapa projek di bawah kendalian blooggers..
Yang bestnya luncheon kali ini diadakan di Bangkok House...
So kan kun kap ler kitter!!!

Kami menikmati di bahagian atas restoran..(sebab special function)
Sorry ya nampak gelap sebab gambar diambil dari HP cabuks ajo...

Antara hidangan yang kami nikmati hari itu :)
Meriahkan..hehhehe

First time saya makan sireh....
Siap kutip2 buang halia kat situ...
Tapi kalau letak sosnya banyak sikit memang sedap :)


Oh ya kali ni saya update rupa paras makanan semata ya..
Sebab nama menu saya idokler menyalinnya...
Cheq malas....buahahah
Ni namanya sayur-sayuran campur...
Sedap !

Ikan talapia rasanya masak asam....
Sedap sangat!

Ayam roasted ngan somtam...
Sedap juga..

Sayur bayam ngan pencicahnya...
Okla...

Ayam goreng tersedap...

Pembuka hidangan....
Fishcake, wantan, spring rolls.....bersama sayuran

Dan Thai Tea opkos menjadi feveret dulu kini dan selamanya..

Ok, tu jer...
Sesaja update gambor makanan time stresss..
Tak dapat makan tengok gambar pun jadik!!

Janji hepi...
Chow..nak bawa diri...

7 comments:

mama tisya said...

laparrr tgk gmbr makanan tu smua

CikLily Putih said...

lapo wei huahauhauha

Mama Zharfan said...

lapar la plakkkk

Suriaamanda said...

Miengkam atau daun kaduk..memang macam sireh...best wooo...bagus untuk badan tu...

AyuArjuna BiGoshh said...

mt- kannnn samalah trs jadi lapa

cik lily---samolah

mz- samolaaa


parizan- ohhhhh baru tahu..kena makan selalu ni heheheh

Syeeda said...

sedapnyerr.. teringin nak try mieng kam tu.. hii

AyuArjuna BiGoshh said...

syeeda- mmg sedap syeeda....blh cuba makan kat sini mmg puas hati :)