Monday, March 7, 2016

Sepetang Bersama Famili di Naza World

Hari Sabtu lepas, setelah saya gagal untuk menebus beg edisi terhad Milo di Pasaraya Matahari. Dedet terus mengajak kami seisi famili ke Naza World berdekatan dengan Lebuhraya Persekutuan. untuk cuci-cuci mata melihat kereta. Nak tambah aset lagi, idokler ya...


Tapi pada hari kejadian , ramainyalah manusia. Kebetulan ada mesyuarat geng2 Ducati rupanya. Memang meriah, memasing bawak motor besaq parking jemaah depan bangunan Naza World.

Kebetulan kami ke Naza World, ada Open Day. Ada makan-makan dan aktiviti untuk kanak-kanak. Melenjanlah kami beraktiviti di situ sementara dedet dan anak2 lelaki dier pusing2 tengok kereta.

Antara yang mencuri perhatian, FACE PAINTING!!!!

My Akid dah lama teringin, lukis mukanya dengan karektor yang pelik-pelik. Dan dalam banyak muka yang die nak lukis muka watak macam Jocker (dalam vesi white face)



Tapi saya rasa, penggunaan white kaler dier ke arah silver, so tak berapa jadi macam muka karektor yang  My Akid idamkan.

 My Afiq memilih objek yang simple. Seperti karektor beliau sendiri, seorang yang senang didekati dan bergaya sederhana serba-serbi.

Adik comel memilih roket!!!
Cam sepadan gitu dengan kaler baju, kihkikihkih.


My Amani kan, tak sah kalau tak lukis ala-ala puteri. So kali ini memilih karektor pari-pari. Comel idok??


Sampai my Amani pun pelik..
Ko dah kenapa bang....
Takde karektor orang2 baik ke secocok dengat raut wajah mu bang...

Si baik hati kakak pari,
Bersama abang muka ganas tapi ada bunga setaman dalam hati...


Kalaulah bawa saya ngan my Yana ke tempat-tempat pameran kereta. Kitaorang tak appreciate sangat teknologi kereta digunakan, datang dari mana, apa hebatnya berpintu empat segi, kaler apa best. Kitaorang tak layan. Janji kereta tu bila pulas enjin, jalan....

No hal...



So bila bawa makhluk pompuan seperti saya dan Yana..
Kitaorang pakat selfie kat setiap kereta..
Sampai salesman pun meluat dah tengok kitaorang tergedik2 cam gadis litar kat situ..
Buahahahahahahahah


Ni posing memanja minta penampaq kedua belah tapak kaki nama gayanya...

Saya dah ada kereta ni sebijik kat umah...
Yang keluaran Hot Wheels tapinya, buahahahhahaha

Dengan My Shahmi pun sekarang kaki kereta...
Menurun sangatla perangai Dedet..
Takpe janji muka ikut mummy..sebab tu hensem..
Kihkih
Tolong tepi sikit..
Tolong tepi sikit..

Rugi masa mula-mula kahwin tak minta hadiah hantaran kereta cenggini...
Buahahah..
Sekarang dah tua2 menyesal..
Masuk kereta ni dah tak muat dah sebab saiz badan yang makin comel..

Ater cuba bayangkan...
Saya pergi kerja pakai kereta ni....
Awal pagi dah semangat keluar rumah...
Sebab semangat nak naik kereta bukan semangat nak gi kerja...


Pomfuan kan...
Apa ajerlah tahu pasal kereta..
Asal boleh jalan..Setel

2 comments:

mama tisya said...

amani ngan face painting berpisah tiada ..cute...hebat la kalo bw cooper tu p kj, byk mata memandang hehe...kita pernh naik kwn blogger dtg amik dpn opis..dh la color kuning..rmi yg memandang hehe

AyuArjuna BiGoshh said...

mt-hheheheheh..cooper tu regenya mampu tengok jer huhu