Friday, April 22, 2016

Kasut Yang Dinanti

Kasut Vincci ni antara jenama kasut yang ai suka beli sejak zaman uni lagi (itu pun sebab dah ada rasa pegang duit sendiri -duit pinjaman + gaji keje part-time). Tapi lepas dah bekerja dan ada keluarga jarang pula menjengah butik Vincci. Ini mungkin juga sekarang ni dah berlambakan kasut-kasut berjenama best, yang juga kalau dipakai selesa dan harga mampu milik juga.

Tapi bila pertama kalinya Vincci buat warehouse sale menggunakan platform portal. ini yang membuatkan ai begitu teruja. Kalau nak suruh ai beratur pergi warehouse sale, siap kena panjat pagar bertolak-tolakan. Yang itu minta maapla...ai lebih rela tunggu jualan murah musim raya nanti. kihkih

Sebabnya segalanya mudah 'hanya dihujung jari anda'kan...so klik klik jer kasut mana yang berkenan. Kalau ada saiz tu untungla..tapi kan kalau perkara-perkara berkaitan SALE ni, kejap jer die punya kewujudan status 'ávailable' kat dalam katalog. Memanjang óut of stock'...

Dengan kegigihan klik klik laju, akhirnya dapatlah 4 pasang kasut yang rata2 berharga 70 hengget kat atas dijual pada harga RM15 sahaja....
Sumpah tak tahu dier punya tinggi cenggini gayanya, Ni ala setakat amik gambar OOTD bolehlah...Kalau nak gi review makan ke...nak gi shopping ngan anak2 ke..kalau ada yang buat perangai, mahu ada yang kena baling kasut ni ngan ai...hahahahah...

Tapi bila pakai memang selesa, cuma ketinggiannya tu melampau tu yang tak tahan...

Yang ni antaranya yang faveret...selesa bangattt....kebetulan cutting kasut ni kenalah pula jenis kaki gemoks ai...

Yang ni pun best jugak...dalam lembut giler bila pakai...walaupun nampak cam keremajaan patennya..tapi ado mak kesah ..tak!...korang pun tak kesah kan?? hahahaha

Boot ni biasanya ai pakai ngan jubah...tapi membeli boot ni pada hari kejadian sebab teruja dengan harganya yang beratus jadi RM15..Ciri2 mak shin chan tu kan sebati dalam diri..paling mahal harganya tapi dijual murah tu yang menambat hati...bila nak pakai, nak pakai ngan baju apa..esok lusa tulat baru fikir...tu yang terembat juga :)

Sebenarnya masa beli kasut ni senyap2...takut my laki bising...yolah kasut ai kan sudah berlambakan kat umah..ingat ni umah emelda marcos ke apa kan...

Tapi lepas dah beli, kita kasi canang kat FB dengan harapan my laki LIKE status pic ai..hahahahha.... jauh dalam nun di sudut hati turut berbisik lega "tq abang kerna memahami"...

hahahahahaha

ok, babai...

4 comments:

Nad MamaZN said...

boot tu cun

careno said...

Amboi sakan dengan kasut baru... pompuan sangat... Risaunya kalau ada jaualan online mcm ni... risau kasut smpai ke rumah tiap mggu... hahaha...

CikLily Putih said...

wei boots cantikkkkk

AyuArjuna BiGoshh said...

nad :)

lan- alololo seklai sekala jer hahaha..patut akk tag puan permaisuri hari tu kan...

cik lily- murahkan 15 hengget ajorrr