Friday, April 1, 2016

TQ Perfecto! Untuk Movie Batman dan Goodies Yang Best!

 **Gambar adalah hasil bidikan dari My Anaqi

Sebenar-benarnya.....
Saya memang mencari screening special cerita Batman v Superman Dawn of Justice ini...
Cuma pada sebelum tayangan tu, tiket preview menjadi kegilaan ramai giler manusia.
Kisah difilemkan yang mana wataknya diadaptasi dari komikkan...so ramailah followernya!!

Termasuklah my laki a.k.a dedet dan my boys!
Punyalah excited nak tengok filem ni :=)

Kebetulan saya ada nampak peraduan di FB Perfecto (ohh maii saya memang suka giler pop corn keluaran Perfecto ni). So menjoinkanlah diri...2 kali mencuba...dan akhirnya yang terakhir tu berjaya. Bukan senang nak menang ya anak2...kena usaha dulu..kerana usaha itu lif kejayaan.


Asalnya memang menang 2 tiket ajor. Tapi atas ehsan seorang kawan comper yang baik hati lagi pemurah, die bagi saya lagi 2 tiket (atas alasan last minute, ada hal lain rasanya). So, bila jumlah tiket dah ada 4 ~ bolehlah dedet pergi melenjan menonton bersama anak-anak lelakinya kecuali si Ameer yang  ketot itu.

Yang bestnya, sebelum screening ada jamuan makan. So, berjemaahlah pemenang screening kelolaan Perfecto ni menjamu selera.

Antara yang dowang sempat menikamti tanpa rasa malu dan segan...


Sedap-sedap belaka...

Wajiblah bergambar kat photobooth kan :=)


Nah Anaqi Rider (cara pompuan tgk movie i.e membaca) 😅
Batman V Superman;
Mula cerita dengan parent batman jalan2 dekat bandar dgn dia. Pastu ade perompak acukan pistol dekat dia, ayah batman try nak halang tapi kena tembak, mak batman pulak nak halang jugak, tapi kena tembak jugak, batman ape lagi menangis laaa. Lepastu kat funeral parent batman, batman lari masuk dalam hutan (ni waktu batman kecik ye) lari punya lari last2 jatuh dalam lubang, tapi batman xsakit, dalam lubang gelap tu, dia perasan, ada banyak mata2 merah, rupa2nya mata kelawar, & then tah macam mana batman boleh terapung sekali dengan kelawar banyak2 tu bawak dia keluar dari lubang. Ibarat dapat power la ni. (Time batman besar) waktu tu bandar Gotham tengah musnah sebab superman tengah lawan dengan zod (waktu man of steel) batman pun start kete try pegi dekat dia punya bank (wayne finance) nak selamatkan pekerja dia la. Masa tu superman kena humban masuk dalam bangunan... ntah macam mana superman bengang kot, dia keluar kuasa mata api dia, hancurkan bangunan. So bank batman hancur laa, ade pekerja dia kena hempap dengan batu, batman tolong. Waktu tu batman bengang la sebab superman ni ikut sedap dia je nak hancurkan bandar dia. Lepas tu ade la konon2 bilionare muda, Lex Luthor, dia ni cm xbetul sikit, buat2 bodo, dia mempersoalkan kewujudan si superman ni, & waktu tu kat lautan hindi, saintis lex ni jumpa batu kripton (kelemahan superman). Tah macam mana batman tau pasal batu kripton tu, dia pegi la rumah lex utk spy sistem defence lex ni yela, nak jejak batu kripton tu la. Masa tu jugak si superman ade jugak(maklumla wartawan) masa batman tgh bercakap dengan Alfed pakai alat komunikasi superman pun terdengar. Maklumla superman kan boleh dengar apa2 dari jauh, so superman curious la dgn Bruce Wayne ni. Baru batman ni nak blah dan2 superman datang konon2 nak berborak. Waktu tu, ada sorang awek ni selalu perhati si batman ni, yang waktu batman mimpi kena belasah dgn superman malas la aku cerita, aku skip sikit. Ok berbalik semula, batman ni g la balik tempat dia pasang alat spy tu, tgk2 da xde. Cuak la membe tu takut kantoi, pastu dia tengok dekat luar, awek yang usha dia tu pandang dia & blah,batman syak dia la rembat. Ape lagi, bengang la dia. Dia try nak kejar tp xlepas, tapi last2 dapat jugak cari awek tu & awek tu cakap la dia cuma curi barang dari si pencuri. Hahaha... senyap batman. Then awek tu pulangkn balik alat tu so batman pun balik la dia punya sarang. Try usha balik ape yang dia dapat pasal alat spy yg dia pasang haritu (haaa waktu ni la batman mimpi tu) & lepas dia terbangun dari mimpi, tgk2 download file to computer selesai (act dia nak cari nama benda ni WHITE POURTUGISE), batman ingat dia ni org, tapi sebenarnya kapal laut yang bawak batu kripton ni. Ape lagi, memang sarung suit batman laaaaaa. & waktu dekat port ni, batman da usha da kontena bawak batu kripton tu. Tapi ramai pulak bodyguard jahat kat port, ape lagi batman start batmobile kejar la kontena tu. Memang habis dia langgar, kereta org jahat tu dia buat mcm lego je. Kejar punya kejar, time koner, BANGGGGG!!!! terlanggar superman. Terpelanting batmobile si batman, superman pun datang dengan macho nye kt batman. Time ni memang meremang la bulu roma, sbb mmg style. Superman bagi warning kat batman, jgn muncul lagi. This time i give u mercy, perghh. Batman pun time tu cam bengang la diperkotak katikkan. Time superman nak terbang, tiba2 batman cakap... "TELL ME, DO U BLEED?" dengan suara macho gile... perghh... Superman pulak bengang trus blah tak jawab... "U WILL"... Terbaik la batman. Lepas tu batman balik sarang la kat bawah tasik, dengan kereta nak barai sebab terlanggar superman. Dia balik bengang la, lepas tu batman chek la balik yang file dia curi kat lex tu, dia tgk kat situ ada classified file, dia bukak, ada 4 logo. Waktu tu la dia bukak satu2, 1st dia bukak ada gmbar perempuan pakai perisai & tarikhnya tahun 1918. Dia pun baru perasan yang muka perempuan tu sama dgn muka awek yang curi kat rumah lex tu. & then tah macam mana dia sent email dekat awek tu pasal gambar tu. Lepastu dia text awek tu, batman bagitau "IT'S U... WHERE R U?"... Haaa awek tu laa wonder women, superhuman jugak. Lepas tu ada lagi 3 folder. WW chek, ada si flash, ada si aquaman dgn si cyborg. Memang ada la lagi superhuman kat bumi ni. Berdebar la da waktu tu, skip sikit... Pada masa sama superman dipanggil untuk menjawab kat court kes terdahulu yg dia sebabkan pekerja Bruce kudung kaki & dituduh cederakan/bunuh ramai org. Masa dalam court ramai2 tetiba bangunan meletup & memang ramailah yg mati. Apalagi batman pun bengang la sebab dia & ramai org ingat superman yg bertanggungjwb. Lagipun lepas tu superman terus menghilangkan diri (macam org salah). Kemudian dekat lab si lex ni, batman dah pecah masuk. Habis dia hancurkan semua barang, sebab batman ni nak rembat batu kripton ni yang dia xkesampaian rembat haritu. Memang lepas dapat batu kripton batman terus prepare nak lawan ngn superman dah, dah buat suit besi segala bagai. Kemudiannya mak si superman ni kena culik dengan lex (time ni la si lex ni konon2 berkuasa sebab lagi pun time ni dia tengah cipta Doomsday guna mayat zod). Superman dah beri amaran dekat batman utk jgn muncul, tapi batman cabar jugak dengan hantar signal lampu. Pada masa sama lex umpan superman utk muncul guna Lois. Superman jumpa dengan lex, superman nak tangkap lex tapi waktu tu lex tunjuk gambar mak superman kena culik. Superman pun selerok laa, time ni la lex gunakan superman utk paksa bunuh batman, lex ni nak kan kepala batman. So superman pun terbang la dtg dkt batman. Time ni mmg batman da prepare gile2 la, baru superman nak cakap, satu2 perangkap batman superman kena, tp xjejas pun. Start la batman lawan dengan superman. Lawan punya lawan sebabkan batman guna batu kripton yg dia buat debu/gas untuk tembak superman so superman lemah, ape lagi batman bantai cukup2 la. Time batman nak cucuk superman pakai lembing kripton, superman pun cakap "Save martha!" Batman pun makin bengang la sebab superman ckp nama mak dia (nama mak dorg ni sama kalau nak tau), so salah paham la disitu. Time tu la dorg team up la, superman pun terbang pegi dekat lex. Time tu lex buat relax2 sebab dia ade doomsday kan, batman call cakap, mak superman selamat. Apa lagi baru nak belasah lex, doomsday aktiv, memang lawan dengan superman tu kaw2 (fun fact: time batman selamatkan mak superman, batman cakap, dont worry i know your son, pastu mak superman cakap "i know, the cape"... hahaha). Time tu batman pun otw lawan doomsday, lawan punya lawan memang susah la. Superman angkat doomsday bawak naik ke angkasa, waktu tu la pihak tentera bawak keluar nuclear. Nak bunuh doomsday, tapi takut terbunuh superman sekali. Lepas lancar tu ingat doomsday mati tapi lagi kuat, sebab dia jenis sedut energy. Time tu superman tengah heal balik tubuh dia kat angkasa... so batman lawan sorang2... doomsday da aim batman da, baru doomsday nak crush batman JENG JENG JENG JENG wonder women datang dengan wow nya. So dorang lawan berdua... memang smart la (waktu tu aku pk flash, cyborg, aquaman xde dtg ke??) selesai superman heal, memang dia belasah kaw2 la doomsday. Tapi dia kan macam superman, xboleh mati, so superman terpaksa ambik lembing yang batman pakai nak bunuh dia tadi, even terpaksa pegang sekalipun, redo jela, superman terbang, ZAAAPPP tikam si doomsday. Tapi doomsday tikam jugak pakai tulang dia dekat dada si superman. Memang sedih sikit, ssb superman nak mati kan. Last2 superman guna last energy dia tolak lembing tu masuk kena jantung doomsday, DEADDDDDDD... TAPI superman matiiii.. Skipppp Dekat funeral, US Army buat kawat hormat utk superman, yang lipat2 bendera bagai tu la. Tapi dekat rumah superman betul, tu baru betul dia punya pengkebumian. Dekat situ ada la si batman dengan si WW. Batman bagitau dekat WW supaya cari orang macam awak. BATMAN NAK TUBUHKAN JUSTICE LEAGUE laa ni. & masa close up dekat keranda superman... tanah vibrate! The Endddddd

Tak agak2 tau Dedet ni, die dah kasi spoiler dah kat status FB dier...
seb baik ai baca dan masih tak paham2 lagi, hahahahahahahhahaha
So, ada alasan pegi tengok ngan Yana kat cinema lepas ni :p

Apapun, TQ Perfecto!!!! For these awesome goodies...


Memang terbaikla...
Bak kata my anak lelaki dengan eksyen sejurus sampai rumah lepas habis melenjan menonton Batman, "Kitaorang tak sempat lapar mummy, mulut ni sentiasa ada benda jer boleh sumbat diisi"..

Cisss!!!!!!

2 comments:

mama tisya said...

amboi ayat ank mummy..tk sempat lapar hehe...tahniah lps tu dpt lg tiket extra syok la ye ank2 & ayahnye layan movie

AyuArjuna BiGoshh said...

mt- mmg syok amy, dah lama rasanya dowang tak tgk movie ngan dedet..hehehe