Thursday, May 26, 2016

Kad Hari Guru Yang Tacing Dari My Akid

Gegeh tau my Akid... Beria sungguh beliau menyiapkan 3 kad hari guru buat guru faveret dier kat sekolah. Dan abis segala mak nenek perkakasan projek contest ai die godek2. Mak memang dah redhoooo dah...

Dan kad yang dihasilkan bukan calang2 kad tau...
Kad yang penuh dengan kata-kata ucapan....

Nak tergelak ai membacanya...
Tapi di sudut hati yang sama...
Tetap berbangga atas kesungguhannya yang ditunjuk tanpa dipinta..
Kad ini untuk Miss Amira....
Ai pun kompius ni kad untuk cikgu ke kad untuk makwe...
Siap ada lukisan gambar cikgu tu lagi, kihkihkih
Yang ai lagi kompius perkataan éid' ni hah!!!
Ni agaknya kombinasi kad hari guru dan raya sekali agaknya...
Hahahahahha
Penjimatan di situ... nampak, kannnn...
Hahahahhahah
Hoverrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr tau, hahahahah

Whatt???
Your arms open when I needed a hug...
Your heart understood when I need a friend....
OMG... Hahahahahahahaha
Yang ini pulak untuk cikgu Rosmawati :-)
Gambar pemandangan yang dilukis ni... erkkk signifikan yang ai paham cuma perkataan Selamat Hari Guru tu jer, huhu
Kenapa ko nak... Dalam kad bagi definisi GURU...
Ai suspek cikgu ni ajar subjek Bahasa Melayu. Hahahah
Gambar tu siap di print dari internet... Huhuhu
Ini pula kad untuk Ustazah Hidayati (feveret cikgu anak2 ai dari zaman Anaqi, Yana dan sekarang Akid).
Pantun tu adalah rekaan my Akid...
Hahahahahahahha
Memang out rhythm yang belakang tu...
Takpe nanti mak dier polish skil pantun dier ni hehehehe
Dari Akid Zulqarnain sorang..
Tapi signature sikit punya banyak kat situ. Buahahahahahahha

Sweet, kan? My Akid punya kad guru...
Bersama dengan kad ini disertakan juga dengan Perfecto Popcorn setiap sorang untuk cikgu (kebetulan ai menang 1 carton perfecto, huhu).

Tapi ai sangat kagum dengan kesungguhan Akid dalam usahanya menyiapkan kad hari guru. Berbanding Afiq hanya tulis kat sticky note kendian tampal kat Perfecto Popcorn. Kihkih.

My Anaqi dan Yana, dowang hanya wish. Hadiah rasanya dowang beli pen merah. Sebab memasing guna duit dan inisiatif sendiri. So, tahun ini memang takde sorang anak pun ajak mummy dier kolaborasi dalam membeli hadiah. Masing2 guna duit harian sekolah untuk kumpul wang :p

Anyway...

Buat guru-guru anak saya (Anaqi, Yana, Akid, Afiq, Amani dan Ameer)

Terima kasih tak terhingga...
Atas jasa dan pengorbanan yang tiada bandingannya...
Keikhlasan dalam menjaga serta mendidik anak-anak saya...
Untuk bersama-sama menjadikan mereka khalifah bumi yang berguna...

Ikhlas dari;

No comments: