Posts

Showing posts from January, 2016

Teater Dissendium di Melaka

Image
Hollaa
Sedikit perkongsian gambar acara para ahli magis membuat pertunjukan di Berjaya Times Square baru-baru ini (kredit pic. Nannie Isa)






Pehhhhh... Ini memang betul-betul real.... Aksi para ahli magis ini benar-benar memukau mereka yang hadir ke pertunjukkan i team Dissendium!!
Untuk video yang lebih jelas tentang magik yang bakal dipersembahkan...
Kagum itu sahaja yang mampu saya katakan melihat kepada persembahan "magic show"dari ahli magis yang berbakat besar dalam mempersembahkan di Teaetr Dissendium Melaka. Menggabungkan ahli magis terbaik daripada Jerman, Thailand dan juga Malaysia ternyata gabungan mereka menjadikan persembahan lebih luar biasa. 
Teater Dissendium terletaknya di Melaka bersebelahan dengan Restoran Nyonya Cuisine mampu memuatkan sehingga 350 pengunjung. Selain daripada keluasan dewan teaternya yang agak luas, ruang parking juga agak besar boleh memuatkan banyak kenderaan. Jadi tidak perlu risau untuk pengunjung mendapatkan tempat meletak kereta.
Beb…

Majlis Penyampaian Hadiah Peraduan "Swipe Ur Debit 2015"di Mydin

Image
Peraduan telah berlangsung bermula dari 1 Ogos 2015 - 31 Oktober 2015 yang mana pelanggan-pelnggan Mydin yang datang membeli-belah berpeluang memenangi hadiah lumayan yang ditawarkan dengan hanya membuat pembayaran melalui kad debit.
Peraduan ini dianjurkan oleh Mydin Mohamed Holdings Bds, Malaysian Electronic Clearing Corporation Sdn Bhd (MyClear) dengan kerjasana 24 buah bank yang menawarkan MyDebit selama 24 jam. Antara hadiah yang ditawarkan kepada pemenang. Dua biji motosikal Modenas Ace 115, 10 biji barangan elektrik dan juga 10 orang pemenang hadiah saguhati iaitu voucher Mydin.

Dan ini merupakan hadiah untuk pemenang utama. Sebuah kereta Poton Saga SV 1.3!

Pemenang pertama pembeli dari Mydin Kubang Kerian.

Pemenang pertama pembeli dari Mydin Jalan Masjid India KL

Pemenang hadiah utama Puan Rusnani Mohd Zin (59 tahun) dari Sungai Tong Permaisuri Terengganu.
Semua pemenang bergambar bersama tetamu VIP.
Memang rezeki! Dengan hanya berbelanja barangan harian (mengikut syarat juml…

Produk Terbaru PIGEON Khas Buat Bayi Baru Lahir

Image
Jenama PIGEON yang berasal dari Jepun ini sememangnya sudah gah 40 tahun lamanya berada di pasaran. Atas pengalaman selama 40 tahun, PIGEON tahun ini telah melancarkan satu lagi siri penjagaan terbaru khas buat bayi yang baru lahir.
Produk penjagaan bayi ini dihasilkan melalui penyelidikan inovasi teknologi dari saintis terbaik di dunia. Menggunakan formula Natulayer yang memberi 2 lapisan perlindungan dan juga bertindak sebagai pelembap sekaligus produk ini mampu memberi keselesaan kepada kulit bayi yang baru lahir.
Nota: Natulayer - bahan yang diekstrakkan dari Vernix dan Ceramide (yang berfungsi melembapkan kulit bayi agar tidak kering)
Paling penting produk ini mempunyai kesimbangan pH dan ianya telah diuji sesuai untuk semua jenis kulit. Bebas dari Paraben, Formaldehyde, Alkohol dan sebarang kandungan yang boleh menyebabkan iritasi pada kulit.
Ketika di hari pelancaran, saya berkesempatan mendengar sendiri tentang "Permasalahan dan Penjagaan Kulit Bayi"yang disampaikan…

Subway Memang Mahal, Tetapi Berbaloi Bila Beli Guna Voucher!!

Image
Ai rasa kalau uolls baca tajuk entri pun dah tak paham apa yang cuba ai sampaikan dalam entri kali ni, buahahahahahhaha.. Gegeh tau menulis pepanjang pasal pomosi Subway... Apapun orang dekat2 kalau berminat nak voucher, inform ai ya... Ai ada segenggan voucher ni,, Ada orang kasi so saya agih-agihkan lah saper2 yang berminat.... Makan satu famili pun gerenti tak abis....
Tapi voucher ni untuk kawasan KL dan Selngor yang tertentu ajor.... Beli satu percuma satu...!!

Kanak-kanak Ribena Perisa Strawberry ni memang hepi habis... Yolah sekali-sekala mak dier yang kedekut ni belanja sakan... Tu yang hepi sebenarnya... Nak kata penggemar nombor satu Subway tu idokler...
Ok, sekian terima kasih..

Buahahahaha

Dapat Melaram Dengan Beg Tangan Murah, Hidup Memang Ohsem

Image
Beg tangan dan wanita memang tidak dapat dipisahkan! Ini kerana wanita di seluruh dunia tidak kira umur sangat obses dengan beg tangan. Setiap wanita pastinya akan cuba dapatkan beg tangan kegemaran mereka mengikut cita rasa mereka dan hanya akan pilih yang terbaik untuk dibeli. Mereka menganggap beg tersebut adalah seperti satu investment buat mereka. Beg tangan yang berkualiti tinggi akan tahan lama dan boleh dipakai untuk bertahun-tahun lamanya dan ini adalah sejenis ‘idea pelaburan’ yang cukup bijak dan bagus serta menjimatkan wang anda.
Untuk pengetahuan uolls, terdapat banyak pilihan beg tangan yang boleh didapati di luar sana. Antara jenis-jenis beg wanita ialah shoulder bags, tote bags, sling bags, wallet, purses, clutches dan backpacks. Beg tangan bukan sekadar digunakan sebagai aksesori yang melengkapkan penampilan wanita malah sebagai pelaburan yang cukup berguna.



Beg adalah antara item paling penting buat wanita kerana ianya bukan sekadar melengkapi persalinan anda namun tu…

My BFFs Semua Sedang Sibuk, Huhuhu

Image

Nyah!! Ko Jerawat Durjana!!!

Image
Bila kehadiran jerawat di muka memang menakutkan. Apatah lagi untuk jenis muka kulit berminyak, memang mudah naik jerawat terutama di kawasan t-zone, bahagian dahi dan juga bahagian dagu.
Stress kan!


Ok, yang bermasalah dengan jerawat di muka ni bukanlah saya ya. Tapi my anak dara Adriana yang dah berusia 13 tahun itu. Adriana ini memang seorang yang aktif dalam sukan. Kekerapan berlatih setiap hari lepas sekolah, dengan keadaan berpeluh dan muka berminyak teruk memang menyebabkan jerawat tumbuh dengan hebat di mukanya.
Hmmmmm
Saya pun mulalah mencari beberapa alternatif ubat yang boleh mengurangkan dan sekaligus mengurangkan kesan jerawat di muka Adriana.

Sehinggalah saya diperkenalkan dengan produk Refinity Acne Hydrogel yang diformulasi oleh Ahli Farmasi Malaysia, dan produk ini dihasilkan dari herba terbaik iaitu Salix Alba Extract. 
Ini adalah rupanya Salix Alba (gambar dari Mr. Google)
Untuk pengetahuan semua herba Salix Alba Extract ini telah terbukti sangat baik dan efektif d…

Pekena Nasi Daun Pisang Sekali-Sekala

Image
Pemberitahuan: Semua gambar dalam entri ni sebahagian besarnya ada dari Nanie Isa dan juga Cik Lily Putih Di satu hari yang waktu rehatnya panjang. Cik Lily mengajak saya ngan Nannie untuk makan tengahari bersama. Fuhhhhhhhhhhhhhhh ayat skema sangat kan. Hahahahaha.
So, bila tanya cadangan tempat makan, memasing takde idea sampailah tercetusnya idea untuk makan nasi daun pisang. Memandangkan Cik Lily katanya lebih dari seminggu tak jumpa nasi istimewa yang dimakan meriah dengan macam-macam lauk.
So, apa lagi Nannie pun mencadangkanlah, tempat dier selalu gi dating ngan housemate dier, buahahaha....
 Tempat yang dituju adalah Acha Curry House. Restoran ni kecik jer, terletak di paling hujung di barisan kedai. Tetapi mak aihhh, ramainya manusia yang datang makan kat sini. Berbilang bangsa, tidak kira mengenal usia. Memang semangat 1Malaysia sungguh!

Ginilah rupanya, nasi daun pisang... Macam-macam ada kooooo! Paling win cili kering yang dijeruk garam, itu rare hokeh! Ni kalau mintak se…