Terasa Sebulan Sekali Kena Potong Rambut

Kadang2 pelik juga bila anak komplen, "Mummy cikgu dah tarik rambut dia suruh pergi potong!"...
Hmm tengok rambut tak ada panjang mana..tapi kena lagi pendek lagi. Mungkin nak nampak betul2 kemas agaknya. Masalahnya bukan tak jumpa kedai gunting rambut tapi tak ada masa bebudak ni nak pergi gunting kecuali hari minggu.

So, dipendekkan cerita. Bawaklah Afiq dulu pergi potong rambut. Sambil tunggu abang dan kakak dowang balik. Sebab waktu balik sekolah dowang memang tak sama. Sangat bertabah mak dia kena tunggu.

 Gunting kat area taman tun dr ismail. Paling menarik, kedai ni banyak gila tukang gunting. Even pelanggan ramai tak lama menunggu. Caj yang dikenakan RM9. Tapi memang dia potong cantik. My Afiq kata dia gunting cam kasar sikit, sebab tu muka tak berapa happy lepas gunting. Selepas bayar dapat amik lolipop kat situ so muka Afiq hepi balik. Rasuah betul! Hahah

Akid pula gunting kat seksyen 8 Shah Alam, waktu petang OTW balik rumah singgah pergi gunting. Yang kelakarnya memang nampak rambut Akid cam tempurung kelapa. Sejenis rambut mudah lebat dan panjang. Sini pun tak tunggu lama harga RM8 sahaja.

 Tiba2 lepas gunting bebudak ni macam kecoh tengok dinding kat satu sudut kedai di situ.
Ingat pasal apalah sangat..

Rupanya berkenan dengan gambar yang dikatakan 'owner' kedai ni. Hahahahahah

Tak sure betul atau tak gambar owner kedai, sebab tukang gunting tu yang habaq. Macam bukan  jer. Mungkin ni generasi penggunting rambut dari kedai ni.... Beria tunjuk kat Yara, macamlah si Yara tu heran sangat kan. Dia heran pada makanan jer yang lain tak pandang punya :p

Hensem gak mamat ni.
haha
Ok. bai.

Comments

Amanda Suria said…
hensem dah abg bila dah rambut pendek...erk..gambar tu scary la...
Amanda- parizan aah scary gambar tu...seb baik bebudka ni suka rambut pendek hehehe

Popular Posts