Bentuk riadah apa yang terbaik untuk anak?

Anaqi, seorang yang lasak. Minatnya lebih kepada bermain "games" samada online ataupun dari cd/dvd. Tapi die juga suka main basikal, berenang..selalu gak terpikir kalau I manfaat satu aktiviti riadah yang boleh menjadikan beliau lebih profesional...bidang apakah yang sesuai (atau dengan kata lain I mampu..ekeke)..adakah menunggang kuda...hmm tapi dedet macam berminat nak antar die pergi main go-kart...(mana tahu boleh jadi pelumba F1 satu hari nanti..huhu)
menunggang kuda yek...bukan main kuda...acehhh

takpun jadi pemain bola...huishhh...anak I tak kira jantina semua suka bola terutama si Afiq dan Akid...masalahnya dedet die tak suka kat bola...I ada gak minat kat team Arsenal..pemain bola ada jugak satu dua yang I minat..(ekeke)

kesian kan...dieorang ada bola plastik yang lebih layak dibawa main dalam air jer..(tu pun free dapat dari aktiviti di event kanak2 hahah)...
tapi bentuk riadah apa yang best dan terbaik untuk anak2 yek?...

Bentuk riadah apa yang terbaik untuk anak? Reviewed by AyuArjuna BiGoshh on February 09, 2010 Rating: 5

1 comment:

Ezna said...

ice skating tak minat ke?...my friend (melayu) anaknyer skate dari umur 5 thn. skrg ni selalu masuk pertandingan ice skating....

All Rights Reserved by Enchanted Life Begins © 2019-2020
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.