Meh Buat Cendol Ais Sendirik!

Bahan-bahan asas yang diperlukan seperti diatas. Ada gula melaka, cendol (bahan utama), jagung, susu cair (saya tak suka guna santan) dan ais.
 Lepas tu guna pengisar ais (saya beli kat Jusco harga dalam 20 hengget lebey-lebey sikit, tak hengat dah).
Kisar dengan menggunakan kederat dan bersemangat. Kalau lambat kisar nanti cair lak ais. Dan my Akid sangat suka membuat aktiviti kisar-kisar ni so die memang conquer habis. Cam boleh kerja part-time ngan mamak buat cendol, hik hik.
Akid lepas kisar semangkuk ais, die layan samangkuk cendol dulu. Abis semangkuk kisar lagi. Lama giler adik-beradik lain kena tunggu turn nak makan cendol. Last2 Anaqi amik blender terus kisar semua ais yang ada. Senang citer, hohoho.

.
Meh Buat Cendol Ais Sendirik! Reviewed by AyuArjuna BiGoshh on January 09, 2012 Rating: 5

8 comments:

Mummy ZaraZarif said...

wahhh..sedapnye...

jamilahamzah said...

wah, ari sabtu baru ni pergi mkn cendol..dlm hati kata rasa cm nk buat cendol tp x reti..sekali ada entri cendol plak..bagus betul...

Ezna said...

sedapnya. sikit ayu....

Mama Zharfan said...

yum yum terliur la plak :)

eija_sweetmama said...

sedapnya...musim panas ni pekena cendol sejuk..mmg sedap..

selalu beli jerk..hehehe..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

eh ada pengisar harga mcm tue?? alamak syoknyeeeeeee

Zura said...

Salam, boleh tau tk kt jusco mn awak beli pengisar tu ?

Anonymous said...

apa da orang tanya kat mana beli tak nak bagi tau lah pulak...

All Rights Reserved by Enchanted Life Begins © 2019-2020
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.