Yara memang Seronok Bersiar-siar Bersama Mimosa Stroller Yang Dilengkapi Dengan Carry All Organiser

Menghabiskan masa bersama anak memang saat yang membahagiakan bagi seorang ibu. Selain daripada dapat memanfaatkan masa dengan perkara yang berfaedah ianya juga merupakan waktu 'bonding' antara ibu dan anak.

Antara aktiviti saya suka lakukan ketika waktu lapang adalah seperti berjalan-jalan di taman, 'window shopping' dan pelbagai lagi. Dan ini saya suka lakukannya bersama anak tersayang iaitu my Yara. Jadi dengan adanya 'baby stroller'  (kereta bayi) memudahkan pergerakan saya bersama Yara dan paling penting dapat memberi keselesaan kepada beliau sepanjang hari..

Unboxing untuk produk MIMOSA CAMBRIDGE UMBRELLA FOLD STROLLER-ASH GREY. Produk yang hebat sangat mudah diselenggarakan. Siap terus digunakan, hanya perlu memasang 2 tayar di bahagian hadapan dan ianya terus boleh digunakan. Dan saya cukup sukakan warnanya iaitu 'ash grey', warna yang universal sesuai dugunakan samada untuk kanak-kanak lelaki mahupun perempuan.

Untuk pemasangan tayar 'baby stroller' pun sangat mudah hanya klik sahaja dan ianya terlekap kemas. Jika diperhatikan tayar /baby stroller' ini juga agak tebal yang dihasilkan daripada plastik berkualiti tinggi.

Apa yang menarik tentang 'baby stroller' ini ianya boleh digunakan untuk bayi (dari 0 bulan) sehinggalah 3 tahun (lebih kurang). Ini kerana ianya boleh menampung berat sehingga 15kg.

Ruangan untuk meletak barangan juga banyak dan besar. Jadi kita tidak perlu risau jika mahu membawa bersama keperluan barangan anak yang lain seperti 'pampers', baju 'spare' dan sebagainya.

Lihat sahaja my Yara yang kelihatan begitu seronok dan selesa ketika berada didalam MIMOSA CAMBRIDGE UMBRELLA FOLD STROLLER-ASH GREY.

 Apa yang penting dalam peralatan anak-anak ialah ianya perlu mempunyai ciri keselamatan yang tinggi. Untuk MIMOSA CAMBRIDGE UMBRELLA FOLD STROLLER-ASH GREY di hadirkan dengan 'adjustable 5 point safety harness' yang dapat memastikan bayi sentiasa berada didalam selamat (tidak terjatuh dari tempat duduk) dan selesa.

Ini adalah penting memandangkan pada usia yang sudah meningkat 1 tahun, Yara memang agak aktif dan gemar bereksplorasi biarpun sudah duduk dengan selesa didalam 'baby stroller'.

MIMOSA CAMBRIDGE UMBRELLA FOLD STROLLER-ASH GREY ini sangat mudah diselenggarakan terutama jika kita hendak mengubah kedudukan posisi pembaringan anak samada untuk dijadikan tempat duduk atau pembaringan. Dan bukan itu sajaha tempat meletak kaki juga boleh diubah (adjustable) mengikut keselesaan.

Tayar di MIMOSA CAMBRIDGE UMBRELLA FOLD STROLLER-ASH GREY juga boleh dikunci jika kita tidak mahu ianya bergerak. Jadi tidak ada masalah jika kita untuk meletakkan anak didalam 'baby stroller' di satu tempat (berehat sebentar) terutama jika anak sedang tidur (dengan pemantauan pastinya).

Saya juga telah menambah MIMOSA CARRY ALL STROLLER ORGANISER di 'baby stroller' Yara. Ini kerana saya suka menyusun barangan keperluan Yara dengan lebih tersusun dan sistematik. Ini terutama bagi barangan yang perlu capaian segera seperti anak patung/permainan dan botol susu mahupun botol air masak diletakkan di tempat yang senang diambil.

Cara pemasangan MIMOSA CARRY ALL STROLLER ORGANISER di 'baby stroller' juga sangat mudah dan tidak kompleks. Dan ianya adalah 'universal fit' untuk mana-mana jenis 'baby stroller'.

Ianya memang mempunyai tempat penyimpanan yang luas dan lebih teratur terutama jika kita hendak meletakkan dalam keadaan menengak botol susu, botol air dan sebagainya.

 Bahan yang digunakan juga seperti kain kanvas yang tebal dan ianya sangat mudah untuk dibersihkan (jika perlu). Hanya lap sahaja dengan kain yang bersih.

 Nah! Ternyata produk MIMOSA CAMBRIDGE UMBRELLA FOLD STROLLER-ASH GREY dan juga MIMOSA CARRY ALL STROLLER ORGANISER mudah untuk dibawa ke mana sahaja. Saiznya agak kompak dan muat untuk diletakkan didalam bonet kereta.

Paling best ianya sedang diangkut. Ringan sangat. Nampak saya macam 'supermom' sangatkan.. Heheheheh

Ternayata produk-produk praktikal, selamat dan mudah sangat membantu untuk kita membesarkan anak dengan terbaik. Apabila anak membesar ceria, ibu tumpang bahagia!

Untuk membeli produk ini bolehlah dapatkan di outlet Mothercare Malaysia dan outlet-outlet barangan yang terpilih. Keterangan lebih lanjut boleh layari :-

www.mothercare.com.my
https://www.facebook.com/mimosamalaysiaglobal
https://www.facebook.com/MothercareMalaysia/

Comments

Mimin Adam said…
wahh, senang dibawa ke mana-mana laa stroller ni .
Mimin mmg senang dan praktikal
Azlinda Azman said…
best kak, tak bsr sangat, bdk selesa dan tsenang simpan. mcm mclarens kan
zaza iman said…
Nak cari stroller mmg kena pentingkn ciri2 keselamatan. Yg ni salah satu antara yg tbaik kan kak...
emi said…
Masa kakak emi mula2 dapat anak pertama dulu, pening jgk dia nak pilih stroller. Yela, tak blh abaikan ciri2 keselamatan. At the same time nak yg mudah diselenggara, selesa utk baby dan tak memakan ruang yg besar bila nk bawak dlm kereta. Anak kedua dorg dah tahu dh nk beli yg mcm mana. Hehe
tenku butang said…
yang ringan tu yang ebst dengar.. kalau boleh nak guna yang jimat ruang utnuk disimpan dan ringan serta selamat utnuk baby kita kan..
Rawlins GLAM said…
Ramai yang suka beli stroller yang ringan dan space saving gini kan. Yang penting tahan sampai 15 kg tu. Silap2 ada yang gunakan untuk troli shopping hahaha
Memang senang pakai stroller jenis umbrella ni. Sebab tak bulky and jimat ruang.
Mimi Azirah said…
Memang senang bawa anak jalan jalan guna stroller ni. Bulky dan ruangnya menjimatkan
Amanda Suria said…
Dah lama x experience beli stroller baby...ntah bila nak merasa lagi...jenama mimosa ni pun not bad la..
Lia Hasty said…
Produk stroller yang bagus ni dengan kualiti yang hebat dan ciri-ciri keselamatan yang kuat. Ibu bapa mesti nak kan anak-anak sentiasa dalam keadaan selamat.
SalinaJohari said…
Semua ciri Sal suka..selamat..ringan..compact letak dlaam bonet keta..ringan..dan yg penting tahan lama , boleh guna dari baby sampai 3tahun pun should be ok..bestnyer kalau dapat try produk ni..huhuhu
Sangat menarik stroller ni. Mudah digunakan, boleh lipat dan jimatkan ruang kereta juga

www.maisarahsidi.com
humm, kita ni xkawen lagi ni, boleh letak dalam list bila dah kawen nnt.
nice stroller. how much it cost?
Bella Jamal said…
Seronok Yaya dapat naik stroller baru ye. Warna grey cerah ni nampak cantik. Saya pun tak suka warna yang fancy2 sangat. Yang penting produk selamat dan praktikal untuk kegunaan ibu bapa.
JMR said…
Saya memang pilih stroller yang ringan dan sedang diliat utk diletakan dalam kereta. Biar mahal sket janji berkualiti tinggi dan tahan lama. Stroller yg kat rumah ni pun dah nak masuk 5 tahun..berbaloi
Wendy Pua said…
wah boleh tambah compartment lagi !
senang bawa mana2 jer
Anonymous said…
Sis, stroller ni boleh full recline untuk newborn baby tak? Dalam perancangan nak beli ni..

Popular Posts