Pelancaran Aplikasi Mobile NIMPMOS dan Majlis MOU Bersama Montgomery Securities LLC

Aplikasi Mobile NIMPMOS telah dilancarkan baru-baru ini sekaligus membolehkan kita untuk memuat turun  samada melalui peranti iOS mahupun Android. Aplikasi live streaming yang hebat dalam platform e-dagang hari ini. Untuk pengetahuan semua sejak mula aplikasi ini telah diperkenalkan sekitar bulan Mac yang lepas ianya telah mula menarik minat generasi muda dari Asia Tenggara.

Oleh yang demikian NIMPMOS telah merancang untuk menyertai NASDAQ di US (United States) melalui perjanjian kerjasama (MOU) dengan syarikat Montgomery Securities LLC. Satu majlis telah diadakan pada 26 Mei 2018 di Hotel Renaissance Kuala Lumpur dengan kehadiran seramai 1500 tetamu.

Majlis MoU ini telah ditandatangan diantara Cik Ines Yao, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif NIMPMOS, dan John Alfred Ritter, Pengarah Urusan Montgomery Securities LLC.

Manakala Mr. Wadih Maalouf, Penasihat Blockchain Dubai telah  dijemput sebagai saksi di Majlis Tandatangan MoU. Montgomery Securities LLC  kini merancang untuk bekerjasama dengan lebih daripada 80 syarikat termasuk yahoo, IQIYI dan banyak lagi.

Menurut Miss Ines Yao, mereka percaya pasukan ini mampu secara konsisten membangunkan ciri live streaming terbaik dan merekrut influencer untuk menjadi sebahagian daripada pasukan NIMPMOS. Selain daripada live streamin, influencer ini juga akan berpeluang mewakili syarikat untuk menghadiri acara utama, penggambaraan (shooting), sokongan jenama atau apa-apa bentuk aktiviti yang mampu menjana pendapatan bagi syarikat.Selain menawarkan live streaming , NIMPMOS adalah pusat sehenti internet solusi yang menawarkan perkhidmatan tambahan seperti pemasaran media sosial, penghasilan/pembikinan video, fotografi dan rakaman program secara langsung.

Di majlis pelancaran dan MOU ini juga, NIMPMOS SDN BHD telah membuat sumbangan amal sebanyak RM10,000 kepada 6 rumah kebajikan sosial - Pertubuhan Baitul Rahmah (Country Home Rawang), Baitul Ulfah (Seri Kembangan), Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim Mary (Setapak, Kuala Lumpur), Cacat Pusat Penjagaan Kanak-Kanak (Taman Megah, Petaling Jaya), Charis Home (Kuala Lumpur) dan Angels Children's Home (Old Klang Road, Kuala Lumpur).


Paling istimewa di majlis ini, kemunculan selebriti tempatan iaitu Namewee dan Joyce Chu ini telah menyampaikan beberapa lagu mereka seterusnya menghiburkan tetamu yang hadir.


Mengenai NIMPMOS:

NIMPMOS mempunyai beberapa cawangan antaranya seperti di Taipei, Guangzhou, Kuala Lumpur dan Pulau Pinang Malaysia adalah sebagai ibu pejabatnya.

Bahagian operasi dan pemasaran kini diuruskan oleh pasukan berdedikasi yang terdiri daripada 30 kakitangan di ibu pejabat Malaysia. Manakala cawangan Taipei adalah pusat operasi NIMPMOS utama dalam pengambilan live broadcaster.

Comments

Popular Posts