Yogood Berkaloborasi Bersama Beaconhouse School Dalam Bengkel Penyediaan Sarapan Pagi Yang Berkhasiat

Pengambilan sarapan pagi memang sangat penting untuk anak sebelum mereka ke sekolah. Menyedari tentang kepentingan anak-anak mengambil sarapan, Beaconhouse Sri Inai International School Taman Sea Petaling Jaya Selangor telah menganjurkan satu aktiviti menyediakan sarapan pagi bersama Yogood. Ini adalah salah kempen kesedaran kepentingan pengambilan sarapan berkhasiat kalobrasi Beaconhouse dan Yogood Malaysia. 

Sarapan berkhasiat perlu mengandungi segala zat yang diperlukan oleh badan. Seperti produk Yogood yang sememangnya produk yang dihasilkan sumber makanan yang berkhasiat seperti bijirin, kekacang yang berkualiti dan buahan.

Namun begitu kita boleh jadikan produk Yogood daripada sarapan yang hebat dengan menyediakan secara kreatif dan enak. Selebriti jemputan yang juga merupakan seorang ibu iaitu Daphne Iking telah dijemput ke acara ini bagi membuat satu demonstrasi penyediaan sarapan berkhasiat menggunakan produk Yogood.


Beaconhouse Sri Inai International School juga telah menjemput ibubapa pelajar untuk menyertai bersama anak mereka disini untuk sama-sama menghasilkan hidangan berkhasiat dengan menggunakan produk Yogood. Dan ternyata bukan hanya pelajar yang terlibat sahaja yang teruja bahkan ibu-ibu yang turut sama begitu ceria menyokong usaha yang dijalankan oleh pihak sekolah

Dengan menggunakan bahan-bahan yang disediakan seperti produk Crunchy Muesli dari jenama Yogood, yogurt, buah-buahan segar, madu, susu dan pelbagai lagi maka terhasil 'sarapan berkhasiat yang enak didalam jar'.

Sarapan pagi yang berkhasiat dan enak sangat membantu anak-anak untuk lebih fokus di sekolah. Apatah lagi mereka ini memerlukan pemakanan yang seimbang untuk tumbesaran badan yang sihat dan cergas. Melalui aktiviti seperti ini sekaligus dapat mendidik anak-anak tentang kepentingan pengambilan makanan berkhasiat setiap pagi ke sekolah.

Nyum Nyummm

Comments

el said…
budak2 kat rumah ni wajib makan breakfast kalau tak si mama di susah hati takut kelaparan awal2 nak belajar tu..ni boleh lah beli yogood ..sgt baguslah untuk budak2..mcm2 dlm tu ada kan
Amanda Suria said…
Menarik sangat..dalam satu paket tu ada macam-macam eh..mmg x dinafikan memang sarapan penting buat semua especially anak kecik dan yg dh bersekolah kan.. penting supaya anak kita sentiasa cerdas apabila belajar..
Azni said…
Nampak menarik je dah letak dalm jar ni... boleh laa try brand mcm ni pulak. Muesli elok sgt
U tuk kurangkan kolestrol kan
MiaZain said…
Menarik... Memang dah kering idea nak kasi apa pada anak untuk breakfast sebelum gi sekolah. Sebelum gi sekolah memang wajib ambil breakfast dulu, supaya lebih aktif. boleh try la nanti cari yogood plak...
syiera firdaus said…
Wah..bestnya. Makanan yang sihat untuk semua terutama sekali untuk anak. Sarapan yang baik adalah cara terbaik untuk memulakan hari kita kan. Boleh cuba jugak nnti
Kayathre Kay said…
This looks yummy and healthy too. Maybe I can try it for breakfast since I always don't have enough time for proper breakfast.
Fadzi Razak said…
Ni kalau lambat bangun nak siapkan breakfast untuk anak ni, sesuai sangat bagi ni je. campak campak dah siap. kalau nak lagi best buat overnight punya dak?
Mek Onie said…
Satu kolabrasi yang sangat baik dalam membentuk masyarakat yang kurang pendedahan berkenaan penyediaan sarapan pagi yang lebih berkhasiat :D
Nina Mirza said…
Bagus ada nya event sebegini. Kadang ada jer yang pandang sebelah mata bab Sarapan padahal Sarapan lah yang paling penting sebelum memula hari. Idea yang bagus dan simple untuk anak-anak ni... Depa pun boleh buat sendiri. Thanks sharing...
Maha Mahu said…
OHhhh ada yer nama produk Yoogood ni ye hehehe tak tahu pun kita tak pernah cuba tak apa lepas ni bukan budak jer kita pun nak guna juga untuk buat sarapan nampak sedap sangat akak yang dalam balang tu hehehehehe...
Tekkaus said…
Memang baik kalau boleh sediakan breakfast yang berkhasiat tiap-tiap pagi untuk si kecil kan? Say pun pernah cuba buat yoghurt dan oatmeal sebegini. :)
Hanny Abdullah said…
Si Aeysha ni susah betul nak sarapan pagi..alasan dia takut sakit perut pepagi. Nanti bolehlah cuba bagi dia Yoogood ni pulak..senang nk siapkan pepagi utk dia
Rawlins GLAM said…
Lihat pos nie, beri idea pada Rawlins untuk buat overnight oats with fruits dan yogood kan. Yes, Misi Kurus bermula sekali lagi
Cerita Huda said…
Menu favourite huda. Overnight oar, sarapan yang sihat dan sedap! Syok ada event cam ni kan. Gabungan buahan segar tu menggoda sangat. Terus rasa nak cari bahan dan buat hari ni
Julia Mahir said…
Bagusnya dia kolaborasi dgn sekolah, so boleh pastikan anak2 remaja ni makan makanan berkhasiat. Bukan asyik makan junk food, instant meal je kan.
Henry Tan said…
yes it's important to eat healthy, especially to start from young so that Malaysian dont end up with all the diabetes and other illnesses.
JMR said…
Hari hari dpt bersarapan pagi seperti ni, konfem anak2 jadi sihat dan kuat. Tapi tu la, kdg2 terlepas gk sarapan yg sihat2 ni..belasah makan roti canai je hehe
makanan berkhasiat mcm ni bags untuk sarapan. barulah bertenaga hingga ke tengah hari.. lepas tu kerja pun productive
Cik Min said…
Sy suka kak yogood ni. Memang dah bertahun makan ni agak mahal tp berbaloi hehhe muesli dia sedap berbanding jenama lain
CXopportunities said…
First time heard about tbis product. It was great to make breakfast with yogood. Easy and simple. It must be delicious right!

Popular Posts