Master Pasto Spaghetti Ready-To-Eat Pilihan Ibu-Ibu di Malaysia

 Ya ampun!! Bila pertama kali dipertemukan dengan produk ni, terus jer jatuh cinta. Sebabnya inilah makanan feveret anak-anak dari yang paling besar sampai kepada yang paling kecil. Rasanya semua anak-anak memang suka dengan hidangan spaghetti bukan hanya kerana kesedapan semata bahkan ianya sangat mengenyangkan.

Produk Master Pasto Spaghetti ini adalah HALAL dan ianya 100% keluaran bumiputera Malaysia. Syarikat pengeluar adalah Lioco Food Industries Sdn. Bhd. yang terletak di Pulau Pinang. Apa yang penting produk ini TIADA bahan pengawet dan TANPA MSG. Namun begitu kesedapan rasa masih dapat dikekalkan.

Terdapat 3 jenis spaghetti Master Pasto yang telah saya cuba iaitu:-
  • Spaghetti Bolognese with Chicken
  • Spaghetti Aglio Olio with Chicken 
  • Spaghetti Mushroom Cream Sauce.
Spaghetti Mushroom Cream Sauce

Spaghetti Aglio Olio with Chicken 

Spaghetti Bolognese with Chicken


Cara nak masak Master Pasto sangat mudah dan pantas..

Cara 1
1) Mula-mula didihkan air panas.
2) Seterusnya  rendamkan pek spaghetti dan pek sos didalam air panas tadi selama 3 minit.
3) Keluarkan pek yang telah direndamkan dan kemudiannya tuang spaghetti dan sos ke dalam pinggan.
4) Siap untuk dinikmati!

Cara 2

1) Buka pek spaghetti masukkan ke dalam pinggan

2) Seterusnya masukkan sos spaghetti

 3) Masukkan didalam ketuhar. Panaskan selama 1 minit.

4) Sedia untuk dinikmati!

Untuk keterangan lanjut dan pembelian boleh layari:-
Laman web: https://www.masterpasto.com
Instagram: https://www.instagram.com/masterpasto
Facebook: https://www.facebook.com/masterpastolioco

Jom beli Master Pasto buat stok makanan untuk anak-anak di rumah :-)

Comments

Julia Mahir said…
Woww masuk oven je siap. Senang sangat ni kalau ada kat rumah. Ni mau tiap2 hari makan ni je sebab senang nak masak. hahaha.
cre8tone said…
looks so yummy.. yet to try out this brand but our whole family is spaghetti pasta lover..
wow so easy , so good for mom n daddy to cook for their kids too. Now everyone in hurry life so its maybe good to try this once a while.
Mahamahu said…
Tu lah kita ada baca bahawa masuk dalam oven atau microwave pun boleh tapi kena keluarkan daripada peknya hehehe mudah dan sedap nak puasa ni kena ada ni sebab nak sahur tak perlu nak masak teruk2 makan ni pun dah kenyangkan...
Bella Jamal said…
Wah macam banyak juga sos dia ye. Haritu I beli mcam rasa tak cukup je. Hehe. Adoii makin malaslah I dibuatnya ada pek mudah Pasto ni. Nak travel bawa ni lah nanti.
Thirteen said…
Bukan ibu-ibu je. Kita yg dewasa ni pun nak beli untuk diri sendiri hehehe. Bulan puasa dah nak tiba confirm ler nak membeli untuk sahur. Murah alsooo dan portion besar. Like itttt~
Boleh jadikan stok kecemasan di bulan puasa nanti. Manalah tahu terlajak tido. Sedar-sedar tinggal beberapa minit nak azan subuh. Nak sediakan pun tak makan waktu yg lama.
MaisarahSidi said…
Best ni! Jimat masa dan tenaga sebab dah sedia masak. hehe. Rendam dalam air mendidih, lepas tu dah boleh makan terus. Kite suka spaghetti bolognese tu.. cukup kuah dan isinya

www.maisarahsidi.com
Izaramli said…
Iza dah cuba dah ni. Sedap giler spaghetti dia. Unexpected sebab ingatkan rasa dia biasa2 je. Rupanya sedap. Nak sediakan pun senang sangat. Tpi instead of microwave iza suka guna air panas. Hehe
Rawlins GLAM said…
Adanya Master Pasto, makin senang la nak sediakan makanan untuk seisi keluarga kan. Rawlins suka sebab senang nak masak time overtime.
suka la anak-anak kat rumah kalu ada spaghetti instant macam ni. tak payah kipas susah nak masak macam sebelum ni. semua dah siap tunggu nak panaskan balik je. sesuai jugak buat travel kalu berjalan ke negara susah nak jumpa makanan halal. menarik ni..
Master Pasto Ready-To-Eat sounds like a good idea for quick meal anytime anyday. nak try it out one day la. hope to get it at the supermarket near me
Rodiah Amir said…
Sedap. suka sangat Master PAsto ni. Rasa sedap, senang nak disediakan dan no msg. memang food kena ada buat emergency stok dekat rumah. Malas je boleh la makan Master Pasto. Favourite Diah Aglio Olio
Emi said…
Ini sesuai sangat nak buat stok kat rumah. Weekend kalau malas, panaskan je erus boleh makan. Hehe. Nak bawak pergi travel pun sangatlah sesuai rasanya ni.
Hanny Abdullh said…
Kadang-kadang ada masanya malas betul nak masak, tapi kena jugak masak..kalau tak sapelah nak masakkan untuk anak. Bestnya ada instan pasta macam ni, senanglah sikit bila time malas tu..pakai je instan ni..senang sikit kerja...hehehe
precious cla said…
Yang ni bukan saja jadi pilihan ibu-ibu tetapi juga, para traveler sebab ia mudah nak dibawa kemana-mana dan senang nak sediakan.
Hizami Li said…
wah senang amat ya? diam diam kita dah dapatkan jimatkan masa dan tenaga. jadi masa dan tenaga yang selebihnya boleh digunakan untuk aktiviti dan perkara lain. haaa... nak kena beli sekarang juga ni!
Jimat masa untuk masak dan makan. Makanan yang bernutrisi pulak tu.

Popular Posts