Untuk Tempoh Terhad Kini "Grilled Butter Chicken" Boleh Dinikmati di The Chicken Rice Shop

The Chicken Rice Shop...Bukan Sekadar Nasi Ayam...Siapa familiar dengan catchy tagline restoran feveret satu Malaysia ini. Rasanya ramai dikalangan masyarakat Malaysia cukup mengenali restoran ini kerana kehebatan rasa nasi ayam yang ditawarkan. Selain daripada nasi ayam terdapat menu lain juga boleh dicuba dan semuanya adalah inspirasi dari hidangan lokal Malaysia serta Asia.


Ahem! Peminat "Grilled Butter Chicken" pasti teruja apabila hidangan ini telah mula ditawarkan di The Chicken Rice Shop  (TCRS) untuk satu tempoh yang terhad iaitu dari bulan November 2019 sehingga Januari 2020.

Apa yang menarik tentang hidangan ini ialah ianya resepi tradisi Hainan digabungkan bersama bersama resepi autentik Nyonya Penang. Di mana isi ayam yang di gril diberi sentuhan rasa lemak-lemak manis mentega bersama percikan pedas 'cili padi' serta gabungan haruman daun kari yang padu.

 Dinikmati pula bersama dengan nasi ayam TCRS yang memang 'legend'. Jika saya menikmatinya, memang harus ditambah dengan sup berbola dan juga sayur bendi (bercili) iaitu menu istimewa dari TCRS.


Menurut Jun Song, Ketua Pemasaran TCRS Restaurants Sdn Bhd :-

Our Grilled Butter Chicken would not have been a success without the support of our customers. We ensure that the quality and taste of our Grilled Butter Chicken remain consistent and delicious every year, as we do not want to fail our customers who are always looking forward to this particular dish.

“People today lead a fast-paced life with little or no time to enjoy a meal. Our aim is to get them to relax even if it is just for a moment to savor the goodness of life, after all life is always better with a knob of butter,” said June.

“We want to provide our customers with the best dining experience, which is why we offer mouth-watering, value-for-money meals. Our Grilled Butter Chicken is no exception as we have been perfecting our recipe to ensure that diners enjoy their favorite dish.


Dan anak saya Afiq antara peminat hidangan ini sejak dulu lagi. Jadi bagi meraikan kejayaan beliau dan adiknya Amani atas pencapaian di Hari Anugerah, saya secara kejutan membawa mereka menikmati hidangan makanan tengahari di sini. 

Pastinya "Grilled Butter Chicken" antara menu yang wajib masuk dalam senarai :-) Terdapat banyak set pilihan yang boleh dipilih mengikut bilangan tetamu yang menikmati. Menu "Grilled Butter Chicken" juga ada ditawarkan dalam bentuk 'ala-carte' yerpp.


Serius sedap korang memang licin!!


  

Untuk keterangan lanjut mengenai "Grilled Butter Chicken" atau promosi lain di The Chicken Rice Shop boleh layari :-

Untuk Tempoh Terhad Kini "Grilled Butter Chicken" Boleh Dinikmati di The Chicken Rice Shop Reviewed by AyuArjuna BiGoshh on November 17, 2019 Rating: 5

14 comments:

Nadia Johari said...

Tempat makanan kegemaran kitaorang juga ni..sedap nasi ayam dia..Pergh ade Grilled Butter Chicken..kuah dia melimpah..ni kena cuba ni

Susan said...

This is actually the kind of information I have been trying to find. Thank you for writing this information. Explore photo and video images on Instagram, latest posts and popular posts about Pikdo

Bro Framestone said...

Wowww meriahnya makan? Best dapat makan reramai macam nie

mek yunie said...

terliur ! esok nampaknya kena lunch dengan geng ofis kat sini. kalau tak weekend ni kena ajak spouse untuk ke Chicken Rice Shop.

Mimie said...

Nampak sedap chicken grilled ni. Nanti boleh singgah The Chicken Rice Shop rasa chixken grilled juga. Nampak sedap dan menyelerakan.

Yaya Azura said...

Wah..ada grilled butter chicken! kena cuba ni..nampak menyelerakan. Nasib baik The Chicken Rice Shop tak jauh mana. Boleh bawa family gi makan.

Mawardi yunus said...

YaAllah terliurnya saya kak baca entry ni. Tak boleh jadi ni nak kena pergi cari sekarang ni

MaisarahSidi said...

Fuhhh.. sedapnya ayam tu. Terliur dibuatnya. Nak kena cuba juga nampaknya ni. Berbunyi perut dibuatnya heeee

Aerill Hassan said...

saya memang suka butter chicken ni. nampak sedap pulak dkt tcrs ni. nk kena terjah la lepas ni :)

Rawlins GLAM said...

Terus terasa nak menyinggah ke TCR plak untuk makan malam - Rawlins pun penggemar nasi ayam kat sini. Dengan sayurannya yang lazat - OK> Dinner malam nie

Wawa Ashihara said...

Memang fav lauk kita ni kak butter chicken.. Apa2 jenis masak butter mmg fav lah senang kta.. Nanti nak try la cuti sekolah..

Aidasue said...

nampak sedap la kak, saya mmg suka bawak anak saya sebab nasi kat TCRS ni pun dah sedap. Nanti saya try menu baru ni, tq for sharing! :)

heyjasmean said...

It looks so delicious. While staying in Korea ive been missing Malaysia food a lot. Thank you for sharing!

nikkhazami said...

selalu juga pegi CRS tapi belum pernah cuba grilled butter chicken ni. kalau best sangat ape kata kekal kan shj menu tu. ehehe

All Rights Reserved by Enchanted Life Begins © 2019-2020
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.