Makan Malam Esklusif Bersama Sunquick SELECT


Sememangnya saya membesar dengan jenama Sunquick. Jika kita sebut sahaja Sunquick, terus akan mengingatkan jus buahan oren rasa sebenar yang tiada bandingan keenakannya. Dan kini Sunquick telah memperkenalkan varian terbarunya iaitu Sunquick SELECT.

Apa yang menarik Sunquick SELECT ini menggunakan pati jus yang lebih pekat. Di mana jika membancuhnya kita tidak perlu menggunakan terlalu banyak pati jus. Dan ini memang sangat menjimatkan. Khasiat buahan masih dikekalkan dan paling penting minuman yang pernah menjadi fenomena satu masa dulu ini tetap kekal rasa keenakannya dan digemari tidak kira usia.


Terdapat 3 varian didalam Sunquick SELECT iaitu mixed berries, blackcurrant dan campuran buah guava merah dan strawberi.

Baru-baru ini saya telah dijemput dari pihak Sunquick untuk menghadiri ke satu majlis makan malam yang cukup esklusif di Ruma Hotel Kuala Lumpur.

Di mana saya berpeluang merasai sendiri hidangan inpirasi dari minuman Sunquick dan juga pengenalan mocktail hasil ciptaan daripada Mixologist Raz Ng.

Turut diperkenalkan, chef yang terlibat dalam penyediaan menu-menu hebat inspirasi daripada minuman Sunquick.

Antara menu yang telah saya cuba seperti:-

Chicken parfait, strawberry-guava reduction sorrel, savory crumble

Local clams, pickled mussel, prawn seafood dumpling, fennel, tomato saffron spiced broth

Lemon sorbet

Roasted duck breast, blackcurrant, choy sum, natural reduction

Mixed berries panna cotta, coconut sorbet, raspberry, mint

Kebetulan saya duduk berhadapan dengan Elaine dan juga Farah Dolhadi. Pertama kali berjumpa memang mesra kedua-dua selebriti ini.

Dan paling mengujakan saya dapat mencuba mocktail ciptaan Mixologist Raz Ng.

Pink Rush Mocktail
15ml Pink Guava & Strawberry Syrup
60ml Orange Juice
10ml Lemon Juice
30ml Aquafaba
1 Basil Sprigs

XoX Mocktail
473ml Grape Juice
120ml Blackcurrant Syruo
1Cinnamon Stick
1 Star Arise
6 Cloves
6 Slice of Oranges

Berries First Crush Mocktail
10ml Mixed Berries Syruo
20ml Cranberry Juice
15ml Lemon Juice
1tps Ginger Puree
Mint Sprigs

Andrew Lee (Magician)

Pertama kali saya menonton pertunjukan magik secara dekat. Memang hebat! Kagum saya dengan setiap pertunjukkan yang dipertonjolkan oleh Mr Andrew.

Dennis Lau (pianist/violinist)

Pembukaan gimmick yang cukup bertenaga dari Dennis Lau. Terutama ketika beliau mula memainkan violinnya. Cukup bertenaga!

Farah Dolhadi dan Elaine, keduanya adalah penyanyi yang cukup berbakat besar dalam bidang seni suara. Memang padu suara mereka apabila bergabung di atas satu pentas. Dan pada persembahan terakhir mereka telah menyanyikan lagu yang bertajuk Esok ciptaan dari Dennis Lau.


Sunquick SELECT, rangkaian pati jus terbaru dari Sunquick yang perlu korang cuba sendiri. Kepekatan jusnya memang hebat apatah lagi ianya adalah minuman yang kaya dengan nutrisi yang diperlukan oleh badan.

Dan saya sentiasa menyediakan minuman ini buat anak-anak di rumah. Ini kerana saya percaya, air minuman Sunquick SELECT adalah pilihan terbaik untuk keluarga saya.

Untuk keterangan lanjut mengenai produk dan info terkini mengenai Sunquick boleh layari sosial media Sunquick iaitu:-


Makan Malam Esklusif Bersama Sunquick SELECT Reviewed by AyuArjuna BiGoshh on January 14, 2020 Rating: 5

12 comments:

Sis Lin said...

Lorr Sis baru minum secawan jus sunquick, sekali masuk sini entri sunqiuck hehehehe..
Sedap, rumah Sis ni memang minum air perisa ni jer, sebab sedap, jus dia tak kedekut hahahaha...pekat dan sedaplah senang cakap..lagi yang blcakcurrant tu...dapnyaaa

adianiez AIDA said...

lama nyer tak membeli sunquick, ayu.
dulu kala, memang ada je kat rumah mak. until now, mak aida still setia dgn sunquick tau.
pati nyer pekat. rasa yg ohsem.
ni ada yg baru, nak belikan utk mak nanti.

Cik Min said...

Bestnya kak..kte dr kecik mmg suka sunquick ni. Hehe punya la suka dulu2 suka buat kek oren guna sunquick ni tau.

budakbandunglaici said...

sunquick ni memang wajib ada dalam kabinet rumah, ala minuman wajib hidang kalu orang datang rumah. kliranya variasi select ni jenis premium la ye

Mahamahu said...

Class yer level KOL memang macam ni hehehe dapat makan malam istimewa bersama Sunquick jenama yang begitu popular dari dulu sampai sekarang memang kita suka guna produk ni best dan sedap... Malam tu pun tengok macam pelik tapi rasa ada bijak mereka menggunakan produk minuman Sunquick ni..

Fadzi Razak said...

Tak terfikir pulak nak campur sunquick ni untuk jadi air jenis lain. Biasa memang campur dengan gula dan air je. Lepas ni boleh try experiment campur bahan lain sekali la

Farah said...

Huda memang minat dgn sunquick ni pun. Dulu time sekolah selalu buat and selalu minum sebab sedap. Lagi yang oren tu ha. Tp bila baca posting ni, baru tau yg boleh buat variety, thanks for info sharing

RAIHANAH AHMAD said...

macam2 ya rupanya boleh buat dengan sunquick ni. creatif cef sekarang ni

Huda Halid said...

wah hanya dengan guna sunquick macam2 minuman eksklusif boleh buat, thanks ayu siap kongsi resepi. nnt nak try buat sendiri

Mohd Zarin said...

Memang favorite saya pun dulu adalah sunquick sebab rasanya sangat pekat dan sedap. Memang lain dari yang lain. Sekarang ni dah ada banyak flavour ni saya belum rasa lagi

Minah said...

Saya sangat suka Sunkist terbaru ni.. tak begitu manis macam dulu

rollinggrace said...

masa kecik mmg parents slalu beli sunquick orange. reading your post brings back great memories!

All Rights Reserved by Enchanted Life Begins © 2019-2020
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.