@Hayaki Kopitiam Kelate@

Sempena bercuti di Kelantan baru-baru ni, me n family telah menyergah ke salah satu Kopitiam kat Kelantan...Hayaki Kopitiam terletak di jalan kebun dusun (betul ke dedeT...). Untuk pengetahuan semua kat Kelantanbanyak benar kopitiam...ada kopitiam Sinaran, Suria dan sebagainya bagan...variasi...lain di KL Old Town Kopitiam menguasai kawasan...acheheh...agak ramai juga peminat Hayaki Kopitiam...siap disediakan parking lot lagi....tapi space dia agak kecik...so bersendat2 kitaorg sefamili minum kat sini....

View interior dalaman Hayaki Kopitiam...agak klasik ...lebih-lebih kalau dilihat dari segi utensil yang digunakan serta mural lukisan di dinding....agak impress..cuma...I perasan pekerja tak menyempat2 nak bersihkan lantai...atau meja...so..cam berselerak skit....(cam kedai mamak)

Yana yang dok sibuk membaca menu untuk diorder...Akid dah dahaga beno...tak terkata...sibuk memandang kat meja sebelah ngintai nak order air aper ya mummy??...

Ice Lemon Tea satu mummy...Peace no war....no kongsi2...ok...

Ni Roti kahwin hargannya RM1.80...I rasa yang dikahwinkan itu butter n kaya kot..ahaks

From left Ice lemon Tea (RM2.80), Thick Toast (RM3.50) and Egg Toast (RM3.00)..Thick Toast...memang thickpun ahaks...dia bubuh peanut butter n cucu pekat kat atas tu...egg toast..roti goreng celup telur...ni sedap gak...die bagi pencecah kaya...

Kopi tulen (RM2.00) untuk dedet, roti kahwin butter (RM2.50)...dia kahwinkan ngan butter jer yang ni...banyak gak...tu gambar yang tinggal saki baki...iced milo (RM2.50)

Gambar egg Toast...n banana split (RM4.80) ni Yana punye...



Afiq...dengan syok masyuk makin roti kahwin...ahaks

Kopitiam Hayaki...servis ok...cepat..dan efisien..menu boleh tahan...suasana ok...cuma space kecik...meja bulat tu kecik...tapi orang kecik makin rapat/kecik meja tu makin ukhwah betul ke...senang2 nak share makan...hahahah..Ni jer kedai makan yang sempat I n family singgah...sebab kitaorang tak putus2 makan dari rumah ke rumah...dari umah mak mertua, ke umah mek (nenek hubbyku),...umah Nina,, masakan along..masakan abah mertua....balik semula ke umah mak mertua...bla2...mana taknya aku dah gemuk....n my hubby2 (kahkah-gelak jahat)

Comments

osh said…
nama jalan dah betul, sebelah jalan kebun sultan betul2 dalam bandar KB.. btw, saya mana ada gemok, awak je hahaha... i like Egg Toast very much, sedap beb... & very thick too... so saper2 yg kebetulan pergi boleh cuba... normally roti telur very oily tapi kat sini it's not that greasy.. masa kitorang pergi ada ramai orang tengah soru, mesti best woo.. dua2 lot full ngan pelanggan, mostly chinese.. untuk pengetahuan adik kakak, Hayaki kopitiam nih sebenarnya dibuka atas 2 lot yg berdekatan (seberang-menyeberang je).. dua2 pun corner lot... maybe diorang buka satu dulu & sbb bisnes bagus so bukak satu lagi kat seberang jalan... nih spekulasi je sbb mana la kawe tahu coz kawe jare balik KB mah hahaha.. ok rasernya dah cukup promosi kedai diorang (bukan dapat upah pun hahaha)

Popular Posts