Mummy Poyo??

Hmmm...First time Anaqi majuk ngan mummy die ..ni after ari ni I menghabiskan masa selama 1hr 30 mins merata2 pegi collect hadiah kat are Klang Valley (mng contest) ...dia siap cakap lagi mummy poyo...ni kes dengar radio hotfm...dok mention poyo...I siap cari makna poyo dalam Kamus Dewan edisi ke3..poyan n poyang aderla...takdenya makna poyo...nak tau apersal anaqi panggil I mummy poyo....

1. I belikan majalah princess kat Yana...die punya takde...die request majalah pokemon...mana nak cari...ahaks...die kata ader kat iklan dalam majalan Princess Yana...so I janji bila jumpa majalah pokemon mak mon tu I beli...n then die kate...belikan die magazine top gear..aik bapak hang jarang beli...hang nak suh mummy beli...achehe (nak kena claim ni)
2. I dapat tix inheart..so I let go kat si bik (my youngest sis) sbb kitaorg sefamily dah tgk...anaqi claim die nak tgk lagi...aku maleh...
3. Yana dapat hadiah cute 'doll' mng dari mag Princess...
4. Yana dapat lagi goodies Pink Panther...tak kan I nak kasi kat Anaqi...die kan boy...ahaks...
5. Novel Inkheart yang tebal bagan ni I punya...die tak boleh baca...bukannya paham pon...ahaksI pun usik balik...abihtu anaqi anak poyo la...die kata..taklah..anak dedet..dedet tak poyo...oi..oi...hello ada karang makan ikan sardin jer malam ni...I ader tanya tahu ke makna poyo tu aper...ntah die kata die pernah dengar cam nama spesis ikan (ni aimanla cousin die yg ni inform ni)...tu PUYU...bukan poyo...

P/S: Sekarang saper lagi PoYo...ahaks....

Comments

osh said…
bahan bacaan or seangkatan dengannya boleh claim ek... sila2... jangan segan

btw, memang la dedet tak poyo... dedet wangi, ensem, macho, gagah & seangkatan dengannya hahahaha (sungguh riak & takbur sekali LOL).. bagus2 anak bapak... kasi up duit saku anaqi
achehe...anak mu..anak mu jua..ahaks...mana tak tumpahnya kuah ke nasi...
mama zharfan said…
congrats for all the cute2 prize of ur winnings!!! the doll is sooooo cute....(masa i kecik2 tak dpt main doll yg mahal2 ni...)..setakat doll cap pasar mlm ajer...dpt tu pun hepi sgt2 tak leh citer ;)
..tq ms_szatu ler...ms_sza...i dunno la...even skrg ni i still excited ..bila dapat dolls. mengalahkan si yana...selalu dapat under tv3 kids....
osh said…
dapat mainan memang best utk anak2 tapi sila pastikan bebudak tu kemaskan segala mainan, buku2 (part ni saya paling tak tahan ngan Yana) & segala jenis barang diorang... saya buat bilik study tu utk buat keje bukan store mainan wokeh.. pls take note sbb nak gerak pun susah dalam bilik tu, asyik pijak mainan, buku, mainan, buku, pensel, mainan, kaler, mainan lagi, buku lagi and so and so (never ending nih)..
baik boss...nanti saya suh bibik Yana..kahkah..uruskan

Popular Posts