Gamatnya Pesta Buku Antarabangsa 2009

Hari ni (24.4.2009) gi buat "selection books' untuk library..so pakat-pakat awal 5 orang last-last min..3 org jer yang nak pergi termasuk ler I...suke sangat gi pesta buku ni..n mmg every year kitaorg gi..sebabnya..
1. kena buat selection new books untuk subject sem akan datang (lps tu nlh sekodeng2 n minta buku as personal reference..hehe)
2. makan free (ditanggung beres oleh penaja aka supplier yang bawak kitaorg)
3. outing bersama kawan-kawan yang ditanggung sepenuhnya..haha
4. jalan-jalan sambil cari buku anakler..

Suke sangat kat booth ni...ni publisher "kiddi"..tak famous kan..haha..tapi banyak buku dia jual murah...n sangat berpatutan.

ni booth publisher "kenali"..tak famous n tak komersial..haha..sorry ya tauke "kenali" ..tapi buku dia banyak sangat...macam-macam ada..kebanyakannya dia jual RM1 sebuah..murahkan..

kat "kenali" counter...banyak I borong kat booth ni...tapi jumlahnya RM27 jer..haha..sebab I amik semua buku RM1....bijak berbelanja..tapi bukan kemut ya....

Beli Al-Quran..kat sini..murah RM30 senaskhah...boleh beli dan sedekah kat mana-mana masjid..hmm..(I beli satu)

Lepas tu...kitaorg gi makan kat Restoran riverside kat PWTC..satu kepala RM60++ rasanya...so kitaorg kan ditanggung..bereh..tapi I tak derla amik gambar makanan beria...sebab masa tu kenyang sgt apabila tgk banyak sangat makanan..ni la makanan yang pertama yang I telan..diikuti ngan segala bagan makanan laut, otak2, abc, nasi dan lauk..adakah perlu I menyenaraikan..rasa-rasa ada naik 1.5 kilo untuk makan tgh hari tu saje..aiseh..esk nak gi jogingla.

antara souvenirs yang I kutip masa pesta Buku...since kitaorg select banyak buku kat Mc Graw hills, Pearson, Wiley...dapatla sauvenir..dan banyaknya I dapat kat booth Karangkraf...

Inilah wardah "ilmu" yang I kautkan untuk buah hatiku di rumah...banyakkan..abis RM27 jer...puas hati berbelanja hari ni...(perkara pertama yang ku belanja untuk gaji bulan Mei)..bravo mummy!!

Jom aper lagi..ada dua hari..untuk anda jenguk-jenguk Pesta Buku Antarabangsa di PWTC..tak pergi rugi-rugi...

Comments

Popular Posts