Terjah Upin & Ipin di Les Copaque Studio

Wow!..so ari ni I bawa si Akid n Yana ke studio Les Copaque Section 13, Shah Alam (belakang Tesco Extra)..sebab Akid menang hadiah dalam contest foto "geng mania"..ahaks..over excited dalam melayunya..teruja yang amat..(maknya yang poyo kan)

kat depan studio ni ada Restoran upin & ipin...rasa nak singgah pekena makanan kat situ..tapi tak syokla tak bawa satu famili..so next timela.. I akan buat review pasal Restoran Upin & ipin ni..

So..sampai kami disambut Mr Zarin selaku rendering/event director..ni kat dalam meeting room..

ni kitaorg pergi grafik n design studio..semua staffnya nampak muda-muda n peramah..tgh buat syot n editting pics...

another staff...see nampak tak wajah Upin..kat screen tuh..

ni bahagian design "craft", banner, banting Upin & Ipin...aka Promotion Department...

Cute kan patung ni..igt boleh dapat hadiah ni..tapi menurut kata Mr Zarin..patung2 n t-shirt still dlm proses review lagi..dlm 1 bulan akan kuar kat pasaran...so klu yg ada kat pasaran originally bukan dari Les Copaque laa..

sesi pemberian hadiah..Akid sorang saje winner die..haha..kira lucky jugakla..sebab penyertaan yang diterima adalah seramai 50..tengkiu2..

ni 1 of grafik artis n dia juga memainkan watak sebagai Muthu dalam animasi Upin & Ipin...(malu-malu abang kucing pulak si Muthu nihh)

ni nak tunjuk segala souvenir dalam "in making"..kan ku cari satu buat kenang-kenangan..hahah

Inilah pic of yana, Akid n Mr. zarin....wahh..sungguh syok hari ini..dapat gi studio Les copaque..tapi kitaorg tak sempat nak amik gambar dalam studio recording..sebab camera ni dah full memory masa tu....
ni la hadiah yang berjaya dibawa balik...hahah..
So..sekarang ni upin & ipin dlm proses buat scripting n grafik for new episode..n also dlm perancangan buat movie lagikk...wahhh..we will not miss this!
Biasanya recording dibuat hujung minggu atau cuti sekolah memandangkan siUpinn & Ipin (voice by Fatihah)..still sekolah lagi..
Enjoy sgt..so mungkin akan dtg lagi ke sini bersama-sama student I..heheh..boleh ya Mr. Zarin..

Comments

osh said…
Maskot dia takde kat opis ke Mi?
takde...akid kan maskot bergerak die..hahaha

Popular Posts