@Uncle John Kopitiam

Pagi Ahad..hubby ajak pekena Kopitiam kat Tropicana Mall...so first time nak try.."Uncle John Kopitiam"...apa yang spesel kat sini...

ni view kaunter masak2 mereka dari dalam...

ni si afiq Kenit...die mmg suka kedai yang ada bangku camni...memanjat sakan la kerojenya..

special toast..(hitam tu adalah hangus)..
asal boleh dieorg hidang kat customer..
tak sedap langsung...
thick toast with kaya n butter..
biasa jer..takde trademark taste...

thick toast with peanut butter...
agak biasa n skeptikal...
sebab..dia hantar roti tak berapa panas la..
ni pekerja die buat kerja ala kadar...
yang sedap...wantan ke apa namanya..cicah ngan sos n mayonis...

nee..nissin (cam maggie ayam jer rasanya..haha)..
cuma die letak telor mata n sayuran..sekeping daging..
atas tu perut afiq...yang bulat...
milk shake with longan...ok..not bad...
first time rasa...harganya Rm3.80...(haiya sudah lupa mana ltk resit)

ice lemon tea, white coffee, n coffee (blackie haha)..

Afiq yang sedang merajuk...

Yana..yang mentelaah menu dari mula sampai habis makan..
last2 dia tak makan...merajuk punyak kisah..

Akid yang sangat boring...kerana agak lama menunggu pesanan..
So overall biasanya...restoran ni agak kureng sesuai bawa kids...sebab 1. ruang agak sempit...2. service agak lembap...3. kopitiam (tapi biasanya anak I enjoy kali ni tak berapa, rasanya food die kurangla)...from my observation...pekerja dia ramai tapi tak nampak fungsinya..customer boleh tahan...tapi takdela ramaii seperti old town coffee...so next time maybe kitaorg tak layan lagi kopitiam ni...anyway..lain org lain taste...ours..definitely not our taste...huissshhh

Comments

osh said…
confirm! memang tak leh lawan 'Thick Toast' kat Hayaki... tapi kat area KL/Selangor nih tak pernah jumpa lagi Hayaki Kopitiam, adaka? teringin lak.. yum2
osh said…
ye la... jom2(adaka kat KL?), awak nih kalau ajak makan laju je... hahahaha.. nak jadi May ke?

Popular Posts