Afiq sakit..mummy yang Perit...

So semalam petang hari mencabar fizikal dan minda..huisshh..kelas straight 6 hours..abis kelas teacher nursery called Afiq demam teruk takleh bangun...Terus ambil semua anak dari sekolah tunggu hubby balik dan bergegas ke klinik Pusrawi Seksyen 14, PJ..takde orang time tu..so lega sangat..Afiq dah melepek...badannya agak panas...I takut sangat masa tu..

Lepas tu tak sampai 5 minit, nurse panggil masuk...check dada..pernafasan ok, suhu..tak konsisten..kejap2 36c..kejap 37c...check telinga kiri ada jangkitan kuman...ni kes hujung minggu ari tu berendam mandi kolam kecik ngan adik-beradik yang lain la ni...

Dr. cakap my son Afiq ni..dia demam mungkin sebab ada jangkitan kuman ataupun sebab keadaan cuaca Malaysia yang tidak menetu...Panas memanjang jer kan..tapi Dr ada nasihatkan kalau suhu badan dia naik lagi..terus bawa hospital..sebab Afiq ni kecil..dia tak pandai nak complain atau beritahu...so the best bawak gi jumpa pakar..sbb ramai sangat budak kecil yang kena penyakit lately ni..

ni ruang menunggu..abang-abang Afiq semua telah diseret ke taman permainan..kan ada pula klinik ni buat cam kampung die....

ni lah telinga Afiq yang sakit...kalau tanya Afiq...telinga sakit tak...die mesti balas ..Atiekk..Atiekk (sakitla tuh)

Tengoklah anak perempuan ku yang asal boleh meletak segala ubat adik die atas jalan raya...dan amik gambar pulak tuh....(kira seni ke apa I pun tak tahu)

So nampak tak kesan 1 botol bersama puting yang terbakar...nak dijadikan after dinner mlm tadi..I rebus lah botol..n then my hubby with 2 kids keluar sekejap...Afiq yang merengek I tidurkan die..so dengan I sekali tidur...tak hengatt apa...sedar after 2hrs plus...rumah I penuh ngan asap..mencicit lari ke dapur...tutup gas..tgk ruang tamu Anaqi sedang tidur syok jer tak sedar apa...hangitt....periuk hitam..air kering sudah...30 min lepas tu my hubby balik..terkezut die tgk rumah penuh asap..Nak jer I cakap rumah orang sembur ubat bunuh nyamuk..hahah..tak baik berdosa..I pun story kat hubby I...terus die membebel.."Tu la Awak asyik baca pancaindera (mingguan malaysia)..mana boleh rebsd botol..tak baca ke informasi dr npaper yang botol kuarkan bahan kimia..bla...bla"..I rasa belum abis ayat dia..I dah tidur senyenyaknya....hahaha

Comments

yatie chomeyl said…
hehe smp hangus botol tu di kerjakan. kalau kat sini, bersihkan bolot guna bekas sterilizer dgn cecair khas sekali utk sterilize kuman2 tu. rasanya kat msia pon ada kot..x yah rebus2 dah hehehe
rasanya pernah dengar pasal sterilizer tuh...igt nak cari jugakla..hahaha
kakyong said…
salam kenal & salam ziarah,

skrg ni memang musim anak2 demam.. anak2 daku pun la ni dah start selsema plak..
kat farmasi boleh beli, tp kakyong tak pernah le beli.. kakyong dulu ade le dpt free sbb SIL koje kat Ipoh Specialist..
tu la kak yong penin la bila anak sakit...mahal tak kak yong??..igt nak cari satu la
mama zharfan said…
cian afiq demam...my zharfan pun demam :( berjangkit dari tok ayah dia (my dad demam teruk, my mom pun demam sebab berjangkit my dad)..adus, pening i...my lil Ariff pun merengek ajer..panas sikit badannya..
musim kot suzie...I ni dah siap nak penang..tak taula mcmana..akid pun nampak dah mula tunjukkan simpton demam...
kakyong said…
hmm.. tak pasti lah brp harganyer.. sbb tak penah beli, dpt free jer.. heheh...

Popular Posts