Bila anak kecil mengadu dan Selamat Hari Guru (2+1)...layann


Afiq...pagi ni die mengadu kat I...
Afiq: Aatikk angan..(sakit tangan la tuh)...
I aka mummy slim: saper buat adik?
Afiq: ..Akidd....(Akid ader kata situ...)
Akid: Bukan Akidla...
Afiq: Nanna (Yana pun ader kat situ terus mencelah)..
Yana: Bila Kak Yana buat Afiq...
Afiq: Mummy....
I aka mummy slim: Semutla tuh...sesuke tuduh semua orang...hahah
Tu lah si Afiq cenggeng I...sejak dah banyak mulut...asyik mengadu jer...itu ini..itu ini...
So tangannya cam bengkak kena gigit serangga..I agak semutla...tapi tak tahulah die kena kat mana...takpun nyamuk...apa2 jerla spesis serangga kecil yang menggigit..

So tengahari after department meeting...kitaorang celebrate Hari Guru secara kecil-kecilan tapi cukup meriah seadanya...tak meriah pun buat ala-ala meriah dan gamat...hahahah..tu antara hidangan yang disediakan oleh cafe..(main order jer)...

Sukenya Kak Ana dapat hadiah besaq...dari kak Ani ke...no la Kak Ani penyampai jer..ni dua orang kuat majlis...cam I orang kuat makan..so tak kisah la janji ada title KUAT...

Ni lah hadiah yang I dapat..hehe..comelkan...akan ku letak gah diatas kabinet opis...kalau bawa balik pasti berebut-rebut my kids...karang ader die pecahkan nak amik patung kat dalam tuh...huisshh...anyway kengkawan yang mempunyai profil sebagai pendidik...rasanya belum terlambat untuk mengucapkan "Selamat Hari Guru, dariku Guru yang slim selalu"..wokehh chow...

Comments

aini said…
glamour akak ari ni...
haha...rommate ku yang glamour...
osh said…
alamak roti jala la.. apesal awak tak tapau Mi?? adush... lagi satu, berapa kali mau cakap jangan bawa kereta Afiq kat atas riba... bahaya la..
ni bukan saya la...tu rafikah...hahaha...la apsal tak habaq nak roti jala...saya boleh order lebih
osh said…
patut tak payah habaq.. sendiri mau ingat ma.. favourite tuh

Popular Posts