Mai Mai Ke Penang

Cuti Wesak kami sefamili balik Penang...kebetulan keluarga mertua turun Penang nak hantar adik ipar I Nisah masuk Matrik Penang...dan nak melawat Kak Azimah isteri sepupu hubby I..dia kena strok..So gambar diatas adalah bapa mertuaku Encik Saad, Akid dan Anaqi yang duk sibuk menembak..
Ni lah jambatan Pulau Pinang...ceh...panjang noo...nasib baik tak jammed..kalau tak jemu jugak..kalau boleh berhenti kat tepikan bagus..tapi menurut hubby I ..skrg ni takleh berhenti sebarangan sebab ramai sangat orang terjun nak bunuh diri...ya ke??

Ni gambar masa nak naik feri...nama feri kat sini semua guna nama Pulau...kebetulan I punya feri hari tuh...namanya feri Pulau Pinang...

Yana yang agak nervous...terutama bila feri mula bergerak...

Gambar Adik Is (adik ipar I yang bongsu), Akid dan Anaqi....

So seperti biasa kitaorang makan buah langsat (sesat la) kat Pulau Pinang...Kebetulan Hari Wesak banyak kedai tutup...pusing-pusing alih sampai Bukit Bendera,,,berbudak sibuk nak naik train tu...so layanjerla...

Ni gambar ketika train hendak memasuki "tunnel"...so naik train ni agak merimaskan..sebab
terpaksa berhimpit-himpit...terasa sebijik seperti naik lrt...afiq lak buat perangai dari naik dan turun ke bukit bendera menangis sepanjangan..dia rimas sebab berhimpit-himpit...kesian kat afiq..

Atas Bukit Bendera...pertunjukkan ular...uiii seriau tengok ular besaq-besaq macam tuhh..

Ni meriam la Afiq...dia ingat jongkat-jongkit cam kat taman..puas Afiq berhenjut-henjut...haha..so balik dari Penang...I, hubby, afiq dan Akid demam teruk, batuk, selsema segala virus rasanya ada kat badan...tu la lama tak memblogging..tak larat...anyway trip ke Penang memang seronok..cuma yang tak best bila balik kl semuanya berpenyakit..aduhhh

Comments

yatie chomeyl said…
jangkit demam smp ke jepun nih..hik3x
tu ler yatie..virus antarabangsa...heheh
ariz azali said…
This comment has been removed by the author.
ariz azali said…
ingat lak kat matrik penang,
walaupun sebulan jer study kat situ,
tapi banyak la kenangan manis situ.
tp tak sempat pun nak pusing2 penang. sempat pergi pelangi mall jer...
tapi roti nan kat maybank butterworth memang terbaik la...
roti canai tu ya ke paling terbaik..madam kat kl baru hang habaq...ceh
osh said…
yela syok2.. balik KL semua 'pengsan' demam ngan segala macam virus... ayoyo
ariz azali said…
lain kali, nak pergi, tulis dulu dalam blog ni. hahahaha

Popular Posts