Dugaan, Cabaran, Keseronokan dan Kenangan di bulan pose...

hmm rasanya tidakle sesuai bercerita pasal topik diatas memandangkan baru nak masuk empat hari kita berpuasa..tapi bila duk baca posting kebanyakan bulan pose I nak gak layan topik yang sama mentera yang berbeza...

So nak lihat perbandingan sikit zaman masa belajar time belum kahwin n dah kahwin...

Sebelum kahwin:
Sahur ala kadar biasanya dah makan siap awal2 kul 12 tengah malam takpun kul 1 pagi onwards...

selepas kahwin:
Harus bangun...kalau tak laki I akan membebel dan ayat tipikal yang biasa didengar "Tu la awak tidur mati", "Tak kunci jam ke?", bla bla...yo lah dedet nak harapkan bini awak jerla yang bangun dulu..ecece

sebelum kahwin:
terutama masa zaman belajar kat U...buka puasa memanjang kat masjid..buka puasa free wakaka n then sebenarnya I nak buat solat terawih terus....:P

selepas kahwin:
masak selagi ada kedrat...biasanya I masak simple...tapi biasalah satu rumah selera pelbagai..kadang2 I masak jer ikut selera I...tak pueh hati diam2 wokeh...ponet weh

sebelum kahwin:
tak kisah baju raya janji ada...tapi biasanya I beli last minute...sebab masa tu harga cam murah sikit..

selepas kahwin:
paling kurang sebulan start puasa siap udah baju anak segala bagan...tapi biasanya walaupun ada tema tapi mesti larinya la.....hahah..(angkara hubby yang tak suka pakai sedondon ingat kumpulan koir ke apa)...

sebelum kahwin:
I dapat duit raya...

selepas kahwin:
kena huluq duit raya...

sebelum kahwin:
Ada gak masa I berbuka ngan kawan2 kat luar...wah banyak kenangan manis...time berebut buah kurma dsb...

selepas kahwin:
Sebenarnya sejak I bermaustautin kat KL ni rasanya tiap-tiap tahun bulan pose mesti paling kurang satu jemputan ke majlis berbuka puasa...I like...heheh

kesimpulan sebelum ke selepas kahwin ke...puasa tetap puasa banyak kenangan banyak kenikmatan semoga tahun ini bertambah kerahmatannya...

Comments

Popular Posts