“PROGRAM WALL’S VIENNETTA : MEMBERI SERIBU KENANGAN”

Selasa 25.08.2009 I dijemput menghadiri berbuka puasa dan buat satu aktiviti di Rumah Amal Kasih Bistari si Subang Bistari Selangor. So I angkut sekali segala angkatan tentera-kapten (hubby) jer I tinggalkan atas sebab yang tidak boleh elakkan (kes selalu balik kerja lambat la ni)
so inilah penaja dan rumah anak yatim dituju...mula2 sampai my kids semua tak nak turun kereta...dieorang cam pemalu sikit....tapi bila nak balik dieorang pulak tak nak naik kereta...dah syok main kat sana..hmmm
gambar diatas owner rumah kasih.kitaorang panggil ustaz namanya I dah lupola pulok..short term memory hehe..seorang sukarelawan secara persendirian menubuhkan rumah kasih ini atas niat untuk membantu sesama insan...kanak-kanak disini seramai 40 orang berumur dari 4 tahun hingga ke 17 tahun...Baby kecik bersama ngan I n afiq tu namanya Shahida (ank bongsu ustaz)
antara aktiviti-aktiviti yang dijalankan- ice breaking "ali kata" "tiru macam saya" "buat greeting card""menyanyi lagu raya" dsbnya....so my kids really enjoy and joined all the activities..
Ni kira nak masuk berbuka dah...so yang dapatnya gambar yang agak kelam...penat tapi seronok....kitaorang berbuka sama-sama, dan sembahyang berjemaah bersama-sama..bila berada disini, rasa sangat kita sebahagian daripada mereka..keluarga yang besar, saling membantu dan sebagainya...
Inilah kad raya I lukis dan demo kat anak-anak kat situ...huishh udahla kutuk kehuduhan kad I ini bulan pose weh...wakaka...ok la 15 minit kerja....dan hasilnya sebegini rupa..
dan hari ini I masih teringat kat anak-anak kat situ...n my kids berapa kali pesan nak datang lagi rumah ini lain kali....hmmm
Sekalung kasih buat anak-anak disana..
Terima kasih Miss Chen dari Walls..
Team Walls esp abang superman..
Nas (dj on that day) n the geng..
Kerana Vienetta Kemesraan Kita Terjalin;

Comments

mama zharfan said…
bestnya dpt join(menang;) program mcm ni...;) best jugak sbb u dpt duit raya lumayan dari walls tu!!
Adzfar Aiman said…
whoa! Dapat duit raya skali tu. Best nya :)
LIZZIE said…
woohoo.. bestnye, sama2 membuat amal and menang.. marila *cough* belanja *cough* emenangites *ehem ehem*

Popular Posts