Sekali-sekala masak n berbuka kat umah mak

ni antara buah yang menjadi kegemaran my kids...dragon fruit...paling menyampah kalau kaler die kena baju...jenuh nak menghilangnya...dengan I yang memang pemalas nak menyental..so rendam ngan Varnish....
antara kuih yang berjaya diveli Echot (talam pelita, karipap ngan donut kecik aka penderam)...siap boleh bilang berapa bilangannya..wakaka..sambal belacan yang I tumbul...gigih tumbuk walaupun jam menunjukkan kul 7.10 malam..sayur bayam n petai..n sambal kicap my mum...utk dicicah bersama ikan terubuk bakar...

haha...siakap sweet so sour...haha...mana taknya I bantai buh sos tomoto setengah botol...licin walaupun masam tahap melampau...(masa masak eden puasa nak buat macam mano takleh rasa)

ikan terubuk my mum...salahkan kuali ya bila kulitnya tertanggal dari badan...hahah..bakar tak buh daun nilah hasilnya...tapi sedap begitu banyak tulangnya I telan untuk malam tu...
ayam goreng berempah kaw kaw..masih panas dan garing....gaul ngan bawang merah, jintan putih, jintan manis, halia, garam, kunyit, lada hitam sikit...perap 30 minit ..lepas tu masak...makan reramai...berebut2 sungguh meriah rasanya berbuka di rumah mak terchenta...

suka masak suka makan;

Comments

sekali sekala berbuka umah kak ani lagi sedap..wakaka
Hermit said…
ya betol.. next week suruh bibik lak masak ngehngehngeh
mama zharfan said…
me suka makan tak suka masak heheheh tapau kat bazar ramadhan lah jwbnyer :P sampai dh de idea nak beli/mkn apa :p
takpe suzi...u sika makan badan u tetap maintain slim...
Wildan said…
Dragon fruitnya sangat menggoda,,

Popular Posts