Hari ini Hari Murah Rezeki

Pagi-pagi bila sampai ofis...hati dah berdetik...perghhh...hari paling banyak kelas adalah Hari Rabu...tapi diri ini mengingatkan supaya tidak merasakan stress bukan-bukan..so buat cam biase ajer...so pepagi lagi...bukak e-mel...dapat invitation main game mister potato online...so layan semua levels...kehkeh...(sebenarnya ada talk, tapi malas nak membebankan kepala sebelum kelas...jawabnya layanlah game online dulu)..lepas tu kak Ani balik dari talk bawa sebungkus mee goreng..kitaorang makan sama-sama...rezeki2...jangan ditolak apatah pagi2..dah nak start kelas..aiseh kat block E...mengajar ingatkan nak guna laptop...projektor lak takde...ooo payahlah...terus fotostate notes....sampai kelas...salin dan explain perlahan-lahan kat white board....sungguh berkesan masa berlalu tanpa terasa lamanya dah mengajar ....

balik ofis...ada surat berdaftar sampai...voucher Jusco RM150 (jacobs e-card online contest)...siap dalam surat tu tulis "SELAMAT BERSHOPPING"...nikmatnya bila membaca ayat keramat itu....hahah

tengahari masuk kelas...student datang jumpa...madam kak noni kantin KC kasi...ice blended mocha...siap hantar melalui student lagi...terima kasih banyak Noni...walaupun dah lunch dah rezeki datang terutama bab makanan jangan tak makan...lepas tu dapat call dari kak ros dari ofis Mahallah khadijah..."Ayu meh datang ofis...ada kain batik untuk fellow"....so pergi ofis sambil tengok kain...Kak Ros pun huluqler..cokelat daim satu paket ngan sebotol minyak gamat (bersempena dengan baru balik dari Langkawi la ni) ...wah hepi gila I...
5 minit kemudian kak Zam lak datang kasi satu coklat toblerone saiz M ngan coklat Harsley..I makan kat situ sambil lepak2 ngan dieorang....gambar coklat, bubur dan ice blended tak sempatlak nak amik..semuanya dah selamat dah dalam perut...cam rasanya Murah Rezeki sungguh I hari ni...rezeki yang manis2...alhamdulillah...

Comments

Hermit said…
ha bagus sangatlah tu... makan bebanyak benda2 manis... tak larat nak nasihat dah.. aii
mama zharfan said…
bestnya jusco voucher tu!!!! selamat bershopping sakan!!!

Popular Posts