Me VS Hubby dari segala segi

Perkara/perbuatan/perangai/sifat semulajadi yang tidak sama...
ME VS MR.HUBBY
1.Bila bershopping....

yang sama: Kitaorang berdua memang suka window shopping...satu hari jalan 3 Mall pun tak apa...memang suka jalan2 n survey barang....

Me: Beli barang2 ikut suka...tak delah ikut nafsu...tapi kalau suka beli ajer...tak kisah duit berbaki berapa pun...even kalau member ajak teman gi shopping ended biasanya member tak beli apa2 tapi I yang borong sakan huhu....

Hubby: dia kalau beli pikir banyak kali...cerewet..pernah cari t-shirt raya berminggu lamanya gara-gara nak dapat yang terbaik...

2.Layan movie n muzik...

yang sama: Kitaorang suka muzik yang trendy, best, meaningful, moviepun banyak aksi (tapi I suka gak yang romantik), dan yang lawak...

Me: suka gila cerita Korea, Jepun n Hindustan (tapi rasanya yang ni dah tak sangat dah)...I kalau minat ngan movie..sampai aktor dan aktress pun minat giloss...boleh surf hari2 baca kisah pasal artis ni...terutama artis Korea....hahaha..I suka kumpulan pop dari Korea, band Indonesia (best banget) dan kump Indie dari Malaysia...

Hubby: Suka tengok animasi terutama adaptasi dari mangga komik....berkotak-kotak cd/dvd dia beli...rasanya sebulan sekurangnya2 1 kotak....I tak suka cartoon...die kalau layan cerita animasi bersama anak-anak lelaki I ler....berjam-jam lamanya...hubby i die minat cam lagu artis Cina kumpulan apa yek...lupa dah...evergreen dan YUNA penyanyi Malaysia...ohhh please...haha

3. bab makanan lak...

yang sama: kitaorang suka try makanan terutama kat Restoran yang cam nampak best ataupun direkomen oleh pihak yang boleh dipercayai...

Me: Kurang suka makan nasi...lebih suka makan western food, mee, n masakan cina...steam bot ke...

hubby: die suka nasi..mesti ada kuah...suka sangat kari...kalau boleh tiap2 hari Kari...Kari...dan lately ni tiap-tiap malam mintak i buat teh o panas....

4. makanan ringgan..

yang sama: setiap minggu mesti kitaorang cari stok makanan ringgan..aka kudapan santai

me: i suka coklat..memang kaki coklat n ais krim

hubby: die tak suka coklat n ais krim...tapi suka kacang dan biskut cap ping pong (sungguh lah klasik jenama cap ni)...

5. masakan pasangan yang disukai...

yang sama: masing2 lebih suka pasangan masakkan ...(haha..cam pemalas jer bunyi)

me: masakan best yang hubby pernah masak adalah sardin...dan puding roti bakar...

hubby: cam semua I masak best jer....haha (i kira duk dalam bakul sendiri mahu junjung la)...

6. warna kegemaran...

yang sama: kitaorang memang mempunyai citarasa warna yang berbeza...

me: Pink...Pink..Pink...n light blue

hubby; hitam, putih, kelabu..

7.kereta kegemaran...

yang sama: tak de yang sama

me: Toyota Alphard...

hubby: Peugeot (camni ke eja..hmmm)....Lotus..n Kancil (saje ni asyik memuji Kancil jer hahaha)

8.hobi..

yang sama: kitaorang suka pergi berjalan-jalan...

me: suka pergi tempat yang boleh cuci mata...seperti tempat membeli-belah...cuti mata dengan barangan baju, kasut...wahhh bestnya...

hubby: suka pergi tengok pameran kereta..terutama ngan anak2 lelakinya

9. perkara pertama yang dilakukan sebaik bangun tidur....

me: bukak tv...tak pun gi dapur...cari air (dahaga)

hubby; masuk bilik air...mandilahhh

10. tabiat yang tidak boleh dikikis...

me: shopping............!!!!!!

hubby: tidur kalau tak tahu nak buat apa.....
gambar Yana bersama barang yang I beli tadi...kebetulan I cuti sempena minggu orientasi darjah satu..I pergi OU...huhu
dan hasilnya....heheh..dad boleh claim ke.???? shopping sempena penutup 2009 dan kehadiran tahun baru 2010...muahhhh

Comments

Hermit said…
kumpulan "Beyond" from Hong Kong... u lupa meh? anak2 u semua minat lagu "Amani" tu mah... apalah.. lagu 1 artis pompuan from Taiwan, lupa lak namanya.. lagu2 best tapi anak2 u tak 'masuk' lak... hehehe... tapi kita memang banyak yg tak sama.. & that's the best thing about it.. i can learn new things terutamanya bab2 gossip artis... muahahahaha.. jgn marah nanti i tak 'luluskan' claim u Mi...
ariz azali said…
madam tak minta yuna ker???
best la lagu dia..
tu la baru satu2nya artis yang ada seni,
seni tingkah laku, pakaian,musik,pergaulan...
pernah jumpa masa pergi gig,
memang sporting...
dad-ooo tak leh claim...tak yah masak seminggu bereh....

razali-hahah..husband madam pesan klu jumpa Yuna lagi mintak autograph...nanti die belanja makan kat kantin UKC...haha
Yuna?....hihihi...ok lah tuh....:)ayu...sonok berborak ngan u tadi kt friso family day out....hik hik....:) baru u tau i suka ckp...hihihi....
ezz...mlm tadi I igt nak sms u...tapi mengantuk sangat...sorry tak sempat nak bye2 u smlm...cam pening cari anak2 I....huhu....I lps event pergi beli roti n terus balik....

Popular Posts