Pengalaman Naik Hot Air Ballon yang sangat best!

best..best..best..best

Anaqi dan Yana menang naik Hot Air Ballon anjuran TV3 Kids..
So I dapat pass Guess untuk naik Hot Air Ballon kat kawasan media/press/VIP

so janjinya 8.30 pagi..tapi kalut2 cari Presint 2 sampai kul 8.35 pagi


orang time ni dah ramai gile..


bertambah kekalutan I..tak nampakpun mana2 TV3 Kids orang je apatah lagi van


Suria.fm aderlah..


tapi bila I pergi kat information counter..die terus kasi pass Guess tu...


dan suruh I pergi ke kawasan yang begitu banyak belon dan dikawal ketat oleh security kat situ :)


ni lah rupa Akid didalam belon panas yang duduk bukan sebab kepenatan tpi kerana gayat!



pandangan atas dari belon panas yang sudah terbang di udara..huhu



bakuljer die kecik jer..


ditambah dengan 2 tong gas ni...


4 beranak yang duk dalam bakul bersama dengan seorang jurumudi..


memang padat dan sendat!


inilah pemandangan dari atas udara yang sempat I ambil..


I cam gayat sikit sebab bakul tu cam tak seimbang...bergoyang2..huhu



sempat gak posing dalam bakul bersama krew kat situ..


tengokkan sendatkan kitaorang kat dalam tu..


ni rasanya belon khas untuk public yang siapa nak naik kena bayar RM10..


punyalah panjang barisan dan ramainya orang beratur..



nampak tak bakul no.5 tu..


yang cam tak seimbang..kahkah


I rasa bakul tu senget sebab I jer..:P


satu pose kenangan di tapak acara Belon Panas Putrajaya kali Ke-2



sebelum balik jalan2 kat Karnival..


kebetulan ada Pertandingan Melukis dan Mewarna Pemandangan Sekitar Fiesta..


Terus jer I daftar untuk Anaqi dan Yana..


Yep..ni kali ketiga dieorang join contest sebegini untuk minggu ini..


Haha acara di cuti sekolah yang tak pernah miss..


cam yang dijangka..tak menangpun..


dapat hadiah pensil colour, pensil, pemadam, sharpener dan sebungkus gula...


ok dah tu balik singgah Muzium Alam Sekitar kat Presint 15 dan makan lunch kat Secret Recipe kawasan situ....sebelum sampai rumah I gi jenguk jap Motherhood Exhibition kat Mid Valley...




Sekali-sekala dapat naik Belon Panas memang best walaupun takdelah jauh mana tingginya terbang kat angkasa...


Comments

mama zharfan said…
best nyer..sbb bakul dia kecik jer...dulu i pernah naik hot air balloon kat singapore, tp bakul dia besar, naik ramai2, so tak best :p
This comment has been removed by the author.
huhu...tapi gayatler suzz kecik sgt basket die
mR.hoho said…
haha besnye dpt naek..
sye pg ahad arituh tp ptg tuh angin kuat so tak dpt nak buat ape...
BTW, ada tjumpa pic mdm kat http://myloismylife.blogspot.com/2010/03/putrajaya-balloon-fiesta-2010-behind.html =P
yo ko..ada kat situ..terpopular la pulak..mesti selebet gila..hahah

Popular Posts