Seronok Sakan Bersama Famili di Sunway Lagoon

Hubby menang tix Sunway Lagoon dari Visionkl.com, walaupun tarikh akhir 30 June 2010 tapi kami sepakat untuk melangsaikan pada hari ini...
Gambar sebelum masuk Sunway Lagoon. Kebetulan ada event "Chicken Run" memang ramai sangat orang pada hari ini.
posing gedik kat dalam Sunway Lagoon..
salah satu cara nak pastikan my kids dok diam... :P
antara lokasi pertama yang kami jelajah...best naik cam bot pelampung..ada ombak2 memang thrilled!
Akid dan dedet, Anaqi dan Yana layan "Space..."(ntah apeke nama) manakala I dan Afiq tengok ajer dari bawah...
ni lokasi last sekali singgah.. cuma Dedet, Anaqi dan Yana yang masuk. Seramke?... Hoho Anaqi dan Yana memang bagi remarked sangat seram asyik duk menyorok belakang Dedet..

Time dieorang layan Scream Park..saya dengan 2 orang budak terlalu bawah umur layan "Feeding Tiger"...seekor cekap, seekor lagi cam blur2..kesianlak saya tengok tiger Blur yang hanya mendapat 2 keping daging...asyik miss ajer daging tu dari mulut die..selamat masuk dalam air..
Carousel a.k.a merry-go-round...2 kali naik ni-masa mula2 sampai dan sebelum balik..
ni dalam masa dalam spinning cup...nasib baik saya tak mabuk...
ni antara acara kemuncak...main air...kitaorang main kat wet pool dan beach..
port ni paling anak saya suka...pintu sebelum ke beach park..duk menari ronggeng kat situ..
Banyak tempat yang kitaorang pergi kat Sunway Lagoon-pet land, naik roller coaster (Afiq pun naik macam tak percaya jer, mula2 nampak takut tapi dia relaks jer. Saya dan Akid penjam mata, rasa nak gugur jantung hoho). Naik wagon wheels, saya teramatlah gayat tapi tidak pula pada anak2 saya, bukan main syok dieorang melihat ke bawah.
Sebelum balik kena pulang wrist band (deposit RM10 setiap satu), atas permintaan anak nak jam Sunway Lagoon kitaorang tukar 3 dari 5...dapat balik deposit RM20..Oklah tu...tanda kenang-kenangan dari Sunway Lagoon...Ini kali ketiga kami satu famili ke Sunway Lagoon. Paling best semua guna pass entrance all parks percuma...Sangatlah Syiokkk!!

Comments

best tapi penat sesangat....
mama zharfan said…
bestnya....free plak tu :p me so far baru sekali jer pegi sunway, tu pun masa bujang (thn 2004 ) :p dgn anak2 belum lg...setakat pegi wetworld shah alam jer berkali2 :P
takpe suzz...ada kekadang contest online...kira nasib dapat ke tak.. u lg terror beb slogan compare ngan i...huhu
mama zharfan said…
eh...u belum bersalin lg yer ayu :P sajer jer nak usik2 u...sempat lg tu berpoya2 kat sunway..
slogan-based tak tentu jugak ayu..tgk nasib+rezeki gak :) u pun terer la, if not better, sama jer mcm i...i tgk mood gak buat slogan..kdg2 blank tak de idea langsung huhuhu
:) :) nak masuk 39 weeks...ahaks...sempat gi sunway lagoon lagi tuh...i pun ikut mood..kekadang ntah apa2 jer..terutama bila spontan :P
Hermit said…
Scream Park kinda good.. "4 in 1" which mean ada 4 set of prop.. Anaqi dok depan sekali in earlier part, lepas tu 'lari' dok belakang saya, siapa suruh nak masuk sangat... tapi yg dok buat bising tu amoi2 yg datang ngan bf diorang... menjerit2 tak berenti, maunye ku sumbat kapla pocong dalam mulut diorang hehehe :P

Popular Posts