Amani bertahi mata!

Mata Amani bertahi ajer..sebelah kiri ajer
Orang kata sebab panas kerana jamu saya makan...
Ada orang kata mungkin kerana habuk...(saya memang suruh pembantu saya vakuum dan lap apa yang patut terutama di kawasan bilik Amani tidur)...
Kadang2 kesian tengok Amani bila pagi2 susah betul nak buka mata sebelah..
Mak saya ajar titikkan susu badan dan lap air suam...tapi bertahi gak mata Amani..

Maid saya lak die bilang "Di kampung saya kak, dieorang titik air kencing baby"...
Gilo ko...huishhhh..air urine walaupun baby...takdenya saya nak ikut..

Jadi jalan penyelesaian saya bawa Amani ke klinik semalam..
Doktor kata simpton biasa untuk baby baru lahir.
Dia kasi ubat seperti di atas...
berminyak2 bila bubuh kat mata Amani...
shian die...


see...Miss Behaviour dah celik mata...
thanks ya...untuk semua yang datang visit...kawan opis, kawan sepejuangan, sedara-mara..
seronok sangat...nak datang lagi sudi-sudikanlah

Comments

mama zharfan said…
cute nya amani ni..rasa geram nak picit2 hehehe..
ariff dulu masa dlm pantang pun sellalu je kena mcm ni ayu, no worries, nanti sembuh sendiri :)
suzz :) after buh 2 ubt tu mata Amani cam ok sikit...
ayu, miss behavior ni well behave ke?? putih nyer dia ayu....:-)
bolehlah behave die ezz...tido ajer he...klu bangun nak kena riba...manja sesangathe
bolehlah behave die ezz...tido ajer he...klu bangun nak kena riba...manja sesangathe

Popular Posts