Rombongan Cik Anaqi-ah ke 1Utama

Ello..ello
Hari ini hari pengangkutan awam sedunia ya..
gara-gara Akid dan Afiq beria menangis depan bas no. 12 Rapid KL sebab teringin nak naik bas..
destinasi pagi ini adalah ke One Utama tapi gara2 nak naik bas no. 12 so kena tawaf ke Mid Valley dulu ya... disebabkan 2 budak kecik nangis nak naik bas, pemandu bas kenakan tambang RM1 untuk semua, hohoho. Tambang kesian kot...

Dahlah tu, lepas tu kena naik LRT kat Stesen Universiti..Sekali lagi kejakunans terserlah dapat dilihat pada anak2ku ini..
si Afiq siap bernyanyi sakan dalam LRT tu ya..
Buat konsert dondang sayang ya...
orangpun pandang2.. :P
Tengok ketua rombongan bukan main excited berjalan...
ni transit kat Stesen LRT Kelana jaya... nak naik bas ke 1 utama... konon2..
Tunggu 5 minit.. malasler...
boleh sakit jiwa disebabkan menunggu.. so sudahnya naik teksi... Sekali lagi menjakun diri dalam teksi...
misi seterusnya ke 1 utama...
hoho...
nak rasa sangat naik public transport...
puehhh Di 1 Utama kebetulan GSC ada buat event, Lego Competition...
Anaqi dapat first dalam group dia...
Overall tempat kelima...oklah...
Dapat tiket movie dan key-chain toy story 3..

Habis kat Toy Story event, sambung aktiviti colouring contest kat Scholl promo (kebetulan ada buat event dan jualan kat 1 utama)...terus budak2 ni join..Ni Yana punya....dia dapat no.2...Anaqi kereta hitam, Akid kereta merah..
Anak lakiku dapat hadiah saguhati..
Yang best semua peserta diberikan pensel colour Faber Castle percuma...
dapat voucher kasut Scholl...dan Yana dapat set coloring oil pastel
Pergi event ni lak...
dah sekarang musim bola...
Revive buat pelbagai aktiviti semua pasal bola..
Beria Anaqi main bola ngan brother ni..
Anaqi menang 2-1 dapat thumbler bola..
face painting...Akid

turn Anaqi jugak...
Paling best ada sesi fotografi free..dia amik gambar siap print dan kasi frame lagi..
akid sasa in action :)
Akid Ronaldinho...boleh giteww
ada booth tukar tin/botol isotonik sebarang size kepada botol revive 1.5l..
Anaqi tukar satu botol jer
lepas tu makan spagheti cabonara...
beli dua set..makan berkongsi bersama

Sebenarnya ada 2-3 goodies dan hadiah dari colouring contest..
tapi malas nak upload...
ni pun posting dengan kalut baby kat riba

My kids memang sangat happy hari ni...
pengalaman journey yang best...
dan aktiviti yang bervariasi dihabiskan bersama famili...

Comments

mama zharfan said…
so much fun..!!! ni u ikut ke ayu? or dedet diaorg yg bwk naik semua public transport tu?
i lebih suka bergolek ngan amani..


:)
he he he baru nak tanya tapi FUN la ayu macam ni......:-) kat old wing ke new wing 1 U tu???
new wing ezz.. i pun x sure smpi bila...my kids main redah pg ari tu
Anonymous said…
Hello

I'm interested to learn [url=http://www.maxkravmaga.com][b]Krav Maga[/b][/url]. I have some MMA experience and I'm wondering if Krav Maga is right for me. I'm looking for a mix of [url=http://www.MaxKravMaga.com][b]Self Defense[/b] and a [url=http://www.MaxKravMaga.com][b]Krav Maga Workout[/b][/url]

I would appreciate any advice

all the best

Lee

Popular Posts