Happy Birthday Afiq!

Birthday anak kali ni saya buat brownies coklat dan kacang walnut kukus...
saja nak try brownies sebab kalau kek makan boleh muak sikit...
cuma macam biasa letak toping coklat dan kartun Ben 10 since Afiq memang minat karektor kartun ini..
Saya buat waktu tengahari then suruh maid kukus selama 45 minit hingga sejam..

so petang bila dah siap brownies...
Afiq sibuk tanya mana nama dia tak ada kat atas brownies itu...heheh

sambil buat brownies saya buat dadih perisa "yam"...
so boleh buat banyak dan agih2kan kat jiran tertangga dan student yang rapat..

buat salad tuna....kena ada sayur...

menu utama....pizza...(ni gambaran sebelum masak)...kalau nak buat base/doh guna strong flour...senang sikit nak adun ngan bahan lain...

yang ni memang letak hot dog....cheese, mushroom, nenas, paprika

yang ni versi...sama diatas cuma saya add mayonis dan ikan tuna...sedap...yummy
saya buat 3 pizza....so ada lebih sikit untuk sahur...
Akid yang berpuasa penuh hari ini...pukul 7.00 dah flat...ahaks...duk sibuk tanya jam dah pukul berapa... memang bersungguh dia nak berpuasa penuh walaupun baru berusia 5 tahun, bangun sahur pun tak meragam

Happy Birthday Afiq...
Budak yang tak pose...hahah...termasuk Amani...
birthday boy ni lah yang banyak tolong mummy buat pizza,,,
lepas bakar dialah orang pertama yang makan dulu...
walaupun si abang Akid dah meleleh air mata tengok adik dia makan..
saborjerlah....
p/s: pagi ni duk tanya nak buat kek apa lagi..sebab birthday dia tahun ni sambutan 2 hari...hehe tak kuasa maknya!

Comments

sumaiyah said…
madam,
sedapnyaaaaaa

terliur saya..
hik3
ala sumaiyah dah kat gombak...klu kat pj blh madam hantar seberkas..huhu
pizza sedapnyer....tpi x reti buat. hu hu hu. Nak resepi ayu :-)
Anonymous said…
Wassup

I wanted to share with you a AMAZING site I just came across teaching [url=http://www.kravmagabootcamp.com][b]Krav Maga[/b][/url] like they teach it in the Israeli Army (IDF) If you guys have seen the Tv Show called Fight Quest you would have seen their chief instructor Ran Nakash there featured on their [url=http://www.kravmagabootcamp.com][b]Krav Maga[/b][/url] episode. Anyways, let me know what you think. Is training via the internet something you would do?


Holla

Joe
Ezna- untuk base I guna strong flour, yis, air dan mentega. Ok utk sukatana klau nak senang u tgk kat yis mariapan (biasanya dia ada resepi roti doh atau donut). My punya sukatan agak2 1 cawan tepung yis dalam 1/2 sudu kecil, majerin @ butter dalam 3-4 sudu, air u main agak (biar roti boleh jadi doh)...
topping: base sos tomato (stgh org guna puri tomato), hot dog, nenas, cendawan..part topping ikut apa u nak letak..tapi bebudak suka hot dog...tapi kalau u letak tuna dn mayonis lagi sedap...dan paling penting cheese (i beli kak kedai bahan kek lagi murah berbanding beli kat pasaraya)..tu jer..
Wahhhh macam senang tapi entah jadi ke i buat nanti...keh keh
ezz- base dia kalau tak buat beli kat pasaraya besat takpun kedai kek kdg2 ada jual

Popular Posts