Projek Memanjat Pokok Dokong

Akid dan Anaqi begitu bz bermain PSP bersama dengan Adam (sepupu rapatnya kat kampung)
Rumah atuk my hubby ada macam-macam pokok buahan kat dusunnya..
Ada buah rambutan, durian, limau, langsat dan paling banyak sekali adalah pokok dokong..
So projek pertama yang Cik Hubby buat sebelum hari raya adalah...mengait buah dokong..
see betapa lebatnya buah di atas pohon itu...
batang pokok dah ler kecik dan licin... memang agak merbahaya bila memanjatnya..

Budak kecik ni pun gigih tolong sama..
Semangat betul maklumlah dia tak pose...
satu plastik besar buah dokong berjaya dikutip..
orang yang paling hepi adalah Afiq sebab first time buat aktiviti masuk kebun dan kutip buah :)

Comments

mama zharfan said…
kat dpn umah me kat kg pun ada 2 btg pokok dokong, selain pokok mangga, rambutan & limau bali :)
wahhh bestnya ada pokok mangga dan limau bali :)

Popular Posts