Power of Play with Kleenex: Blogger's Family Day

Sabtu 23 Oktober 2010 saya dan anak2 ke Kiz Sports and Gym di Old Wing 1Utama untuk menyertai Power of Play with Kleenex:Blogger's Family Day.

Kami sampai dalam pukul 2 petang, pendaftaran segalanya dan saya perhatikan sudah ramai blogger yang sudah sampai.

Siap ada pledge "To keep our hands clean so that we have freedom to play"

Ucapan aluan oleh Mr Nathan Kandapper MD of Kimberly Clark Malaysia dan Singapura.

Aktiviti pertama: Power of Play with Kleenex jingle & dance bersama Abigail Barragry (Creative Arts Therapist). Masa ni ibu-bapa dan anak2 memasing menyanyi sambil buat aksi.

Stress jer muka memasing mana taknya hati bergelora nak main kat luar (ada gelongsor dan segalanya). Tapi semuanya dengar cakap bila saya kata "main puas-puas sat lagi ya, kita join aktiviti bersama Kleenex dulu"

Sebelum talk Dr Yong bermula semua kanak2 dibawa oleh staff Kiz Soprts & Gym. Jadi diaorang boleh beraktiviti tanpa menganggu ibu-bapa yang nak dengar talk.

Aktiviti Kedua:Saya dengan suka-hatinya dapat mendengar talk dari Dr. Yong Junina Fadzil (Consultant Pediatrician) tanpa gangguan anak-anak.Hohoho..Dalam talk tersebut Dr Yong telah menunjukkan aktiviti2 yang dilakukan oleh anak-anaknya sebagai contoh bermain di permukaan air bersama dengan anak shark, pasir dan macam2 lagi.
Habis talk anak-anak dipanggil semula ke dalam bilik aktiviti. Mood anak saya semuanya dah OK sebab dah diberi main. Kecuali Akid agak muncungness memandangkan perutnya sudah lapaq.

Aktiviti ketiga: "Photo Taking Session". Setiap famili kena menggayakan keseronokan beraktiviti. Ada hadiah menarik akan diberikan kepada famili yang memberikan pose terbaik.

Ini foto famili saya. Hehe. Gambar Dedet dan Amani takde since diaorang berdua duk umah layan F1 Qualifying.

Aktiviti Keempat : "Lukis dan Warna Aktiviti Beriadah Kegemaran Sekeluarga". Lukisan famili saya antara 10 yang terpilih untuk menerima hadiah. Walaupun tidaklah secantik mana berkat usaha gigih kerja sekumpulan "Cepat" dan memenuhi tema, so dapatlah hadiah. Heheh. Afiq menyumbangkan tapak tangannya sebagai awan untuk lukisan tersebut..Hoho

2 penulis berlainan latarbelakang yang sememangnya kegemaran saya. Rina dari Majalah Malaysian Women's Weekly dan Dr Yong Junina Fadzil (Penulis jemputan untuk kebanyakan majalah Parenting seperti Mamy&Baby, PaMa dan banyak lagi)

Aktiviti Kelima: Bergambar beramai2. Ramai Parenting Blogger yang tegar disini. Antaranya Yati+famili (Sawanila.com), Sumjelly.com, Mummy Lyna (superkidz.net), Ros (MombloggersPlanet), Amira+family(Hot's family), azzamoro, Byzura dan ramai lagi.

Aktiviti Keenam:Makan Time! Antara aktiviti yang sangat ditunggu bukan hanya oleh para ibu-bapa bahkan kanak-kanak juga. Macam-macam ada~pizza, nugget, fries, spagethi dan sebagainya. My kids really enjoy!

Aktiviti Ketujuh: Mainlah sesuka hatimu!.HoHo main seronok tahap maksima sampai tak hengat nak balik. Pujuk-pujuk cakap Amani kat umah dah lama baru semuanya nak balik.
Antara goodies bags untuk parents dan kids + hadiah menang dari lukis dan warna. Tersangatlah suke dapat stok tisu yang banyak banyak. Yeay! Satu bag saya kasi kat Mak Sha since dia jagakan Amani dengan gigih sekali.Aktiviti bersama Kleenex sangat lah best. Banyak ilmu penjagaan anak2 dapat saya manfaat selain aktiviti yang disediakan memberi 1001 keriangan dan kepuasan kepada anak-anak saya. Thanks Kleenex for inviting me and my kids, we really appreciate it!

So uol's pastikan guna Kleenex Hand Sanitizing Moist Wipes setiap kali anak2 habis bermain. Selepas guna ternyata tiada kuman dan bakteria di tangan anak anda. Kleenex Hand Sanitizing juga menggunakan bahan semulajadi (selamat digunakan), senang dan mudah untuk dibawa ke mana sahaja.Anak akan lebih merasai keseronokan bermain dan kita tidak perlu gusar tentang tahap kebersihan mereka selepas bermain. Wohoo dah cam agen Kleenex lak :) Sharing is Caring beb!
So selamat berKleenex semua ya!

Comments

hello dear! i was there too, and you and your children sat betul2 kat belakang saya dan anak2 =) hopefully dapat jumpa lagi dalam event akan datang (if saya dijemput lagi la hehe)
Mama Zharfan said…
jelesnya heheh best tu :)
bestnyer dapat invitation. huhuhu
yatie sawanila said…
bestkan semalam tapi sampai rumah penat giler
superheroes mom- la ya ke...heheh..ok next time klu jumpa jangan lupa tegur I ya... :)

suzz- best suzz takpe nanti bila u dah blk malaysia blh join event mcm ni..

ezz- i mula2 dlm waiting list sbb dah full..alih2 dia email dpt gi...rezeki last min :)

yatie sawanila- seronok dapat jumpa u n famili kat sana n kali ni kita berpeluang bersembang walaupun tak lama :)...memamng penat balik semua terbongkang cik hubby makan roti canai bungkus dr kedai jer heheheh
seronoknye.... nak jugak join... caman ye nak dapat invitation ne???
baby akak mama amana n arief -i tahu dr bloggers lain semasa blogwalking.. kena apply utk join event...dan ianya utk 30 family bloggers...cam nasib gak . :)

Popular Posts