Hujung Minggu Pergi Kenduri Kahwin Anak Encik Ahmad

Lama sesangat saya tak terjah kenduri kahwin orang. So kebetulan Encik Hubby dapat jemputan so saya tanpa teragak-agak nak ikut sama. Berkepit ajor. Lagipun hari Ahad, hujan tak berhenti daripada mula buka mata sebelum subuh sampailah nak penjam mata lewat malam. Hari agak boring dan agak besh kalau dapat pekena nasi minyak orang kahwin.
Banyak perubahan kenduri kahwin zaman sekarang. Bunga manggarpun letak coklat. Budaya bagi telur rebus pun dah kurang sangat ehh...
Banyaknya kasi coklat "home made" yang sangat cute...
Dan juga gula-gula, tuala muka, potpouri dan macam-macam lagi. Saya miss kat telur pindang orang Muor, walaupun rasanya cam kelat2. Tapi sedap sebab trademark telur orang kahwin. Esok lusa time anak-anak kita kahwin kasi apalak? Ada gak kain batik/pelikat buat souvenir. Wohoo makin tinggi kos kahwin, dasyat2 :p... Takpe janji bahagia hingga ke akhir hayat :)

Comments

[-suziey-] said…
umangaih bunga manggar letak coklat..kaya btl..hiks:p mmg la sakgn dh byk yg berubah..hehe..tp byk berubah lg beban pd org2 muda sbnrnya..disebabkan adat org buat bengkok nk pk budget..ekekek:D
suziey- bengkok tiga ni....kira cam kena ready tongkak yang mahal2 nya...ni kes budget nak kahwin adalah tinggi la ni .. :p
Mama Zharfan said…
trend kenduri kawin zmn moden ni heheh

me dh sthn lebih tak mkn nasi+gulai kawah kat kenduri kawn (bekwah) heheh
wow macam2 zaman ni ye....paling suka sekarang ni ada je lauk ikan masin masak lemak. dulu sinonim ngan ayam masak merah....
yatie sawanila said…
saya masih suka dengan bunga telur yang isi telur rebus.... nampak bermakna gitu. mungkin sekaang telur mahal kot :)
suzz- zaman sudah berubah suzz

ezz- me too ezz sgt sedap lauk kg2

yatie- miss bunga telur :)

Popular Posts