Kelasakkan Amani Makin Menjadi-jadi :p


Kisah semalam 26/1/2011:
Ini luahan rasa saya di fesbuk pasal Amani pagi2 sudah memanjat dan tragedi berlaku bila dengan kerusi yang dipanjat jatuh sekali atas-nya. Kelekaan saya tak perasaan budak tomei sudah mahu memanjat tinggi. Sedey gak tengok dia nangis bersungguh-sungguh. Ingat insaf dah, abis nangis panjat semula kali ni saya 100% kena monitor...
p/s: wan, msg kat fb terminimise tak nampak apa yang respon...sowi erkkk ketidaksengajaan!

Kisah hari ni 27/1/2011:
Pagi sebelum bertolak keluar ke tempat kerja. Saya toleh belakang sekejap jer. Amani yang sedang bersungguh main masak-masak tiba-tiba dia boleh panjat dan akhirnya jatuh sekali dapur masakan kat atas badan dia. Nasib baik plastik. Dan paling nasib baik atas karpet yang agak tebal. Kebetulan saya tengah check gambar dalam kamera terus jer rakam muka budak tengah nangis. Hey ponin dah kepala mak hang Amani oii. Lasak ngalah anak lelaki :p

p/s: saya cam nak pakaikan helmet jer kat kepala Amani ni. Biar selamat sikit. Hishhh.

Ni pula corat-coret kelasakan Amani di Fun Land Giant Kelana Jaya. Dengan misi "Hanya Kerana Sebotol Air Coke"

a- Muka control cun + bangga sebab dapat bertatih sendiri dengan bertaut pada besi kat situ.

b- tiba2 hilang fokus. Aiks. Ni memang gaya Amani kalau nak turun katil dia akan turun kaki kendian tangan sebab dia nak test dulu jauh ke tak jarak untuk menjunamkan diri dia. HAHAHA.

c- Selamat jer me'landing'kan diri..terus merangkak pantas. Amani kan atlet "Baby Crawling". Huhu

c- Misi sudah tercapai menggengam sebotol air Coke yang sangat menggiurkan. Tapi sampai la ni fail nak pegang betul. Paling kronik bila Amani mula menggigit botol itu. Oi Oi takdenya mummy nak kasi air coke ya!. No share-share....wokeh

Comments

yatie sawanila said…
masak apa tu amani sampai terbalik dapur?amani nasib baik tak kena tumpah air panas...tau

RAyyan plak suka panjat keruri, katil, pening dah dok kejar...
Mama Zharfan said…
category sgt lasak ni!! heheh u nak kena sgt alert ni ayu..

my ariff, dh nak masuk 2 thn baru pandai panjat2 kerusi--my boys memang jenis kurang lasak sejak dari kecik--zharfan lagi lah tak lasak--ariff kiranya lagi lasak at the same age time zharfan kecik2 dulu
wah nanti amani dah besar, mai aunty devi ajak panjat pokok...best ah ada geng...kekekeeke...marah mama amani nanti..huhhuh
Anonymous said…
mmg la lasakkk kan kan kan kan
habis jaga Amani mesti penat kalah jog kat taman!

but still Aunty Cha adores u,,super-lasak Amani ngehhhh!
Yatie- goreng kentang auntie yatie...ngeh...ngeh...wahh rayyan u lasak juga ya... :)

suzz- anak lelaki I dari kecik semua lasak paling lasak anaqi...tapi yana masa kecik sangat soft takdelah cam amani...rsnya terpengaruh ngan abg2 dia ni ..hehehe

devi- hehehe amani ni I nak suh dia join amazing race ke..fear factor..so as trainning i benarkan u ajar dia panjat poko..ngeh

mak chah- bukan ke demo nak kurus hoho...sila sila sila jaga amani..siyes amani sgt suke ngan mak chah... :p
ayu: comel amani niekan?? putih..tembam.. ila keja kat semigoverment. suzie tau ila keja kat mana..hehe..
ila- dah kurang sikit tembamnya ila...sbb lasak sgt....ya ke ni nak kena korek dari suzie la ni...suzie ahmad ke yang keje kat pejabat pos malaysia...satu opis ehhh (me serkap jarang jer ni ngeh )..ke kena tanya ngan ny suzz yang jauh kat UK tu... :)
Cute MuM said…
lasaknya..
dania pon dah semakin lasak...
habis semua tempat dania nak panjat...
wah...lasak pandai ayu suruh amani training dari kecik yer...
cute mum- anak nak membesar dengan jayanya..huhu

ezz- trainning jadi alet panjat gunong...ngeh

Popular Posts