Sup Buntut??? Lucah Bunyi Weh!

Kebetulan hari tu pagi-pagi saya dah terpacak di Cathay Cineplexes, ternampak satu kiosk yang masih belum dibuka. Namaya "Gerobak KL". Apakah maksud disebalik mana saya pun enggak tahu. Kalau gerabak tahulah.
So ternampaklah satu jenis masakan namanya SUP BUNTUT. Apakah spesis jenis masakan ini, sekali lagi sayapun tak tahu. Bontot spesis haiwan manakah lagilah saya tak tahu. Saya membijak meneka mesti punggung sapi aka cik Cow, takpun cik Kham...KahKah...Ko melucah pepagi ni aper citer erkk....
Tapi saya cam berminat Nasi Uduk...cam nampak sedap jer kan...

Meh meh semuanya kita cuba rasa masakan di Gerobak sini ya. Tak perlu ke Jakarta, Medan, Jawa, Sumatera dan segalaNya. Sepertinya di Cathay ini sudah ada tawaran masakan enak-enak banget dari negara seberang sana. Ya dong bisa diatur. Tapi aduhh, harganya begitu genteng ya! Ongkos perlu ada banyak ya kerana harganya cukup lumayan :)
p/s: Me bukan jenis layan sangat sinetron. Last sinetron yang sempat tengok Alisya. Tapi cam dah fed up sebab banyak sangat watak lelaki ganteng yang akhirnya semua mati, Alisya pulak baik memanjang sangat tak cool langsung. Huhu..Meh pekena Sup Buntut! (my roomate Kak Ani kata sup Buntut tu sup ekor, dia pun membijak jugak kah kah)

Comments

ruha said…
mahelnya, beli kepsi lagi murah
mama tisya said…
aritu mkn ayam penyet pn ada tgk menu SUP BUNTUT...ehhehe
Mama Zharfan said…
wah, ni entry mari belajar bahasa indon eh hehehe
buntut sape u cakap ni?...tak baik ayu.....ha ha ha :-) Sup ekor daaaa.....
ruha- apakah itu kepsi??? huhu

mama tisya-sup buntut sudah komersial ahaks

suzz- ya dong...pelajarin

ezz- heheheh...o ya ke...
ruha said…
KFC idamanku selalu