Gaya Si Kecil 2010 (Akhir) Bersama Jelita

Saya menghantar gambar Afiq pada tahun lepas (2010) dan terpilih sebagai pemenang tempat kedua untuk keluaran April. di sekitar bukan Julai 2010 Afiq dipanggil untuk sesi photo shoot di Pejabat berita Publishing, so memang besh pergi dapat makan2 dan hamper Follow me RM150. Lepas tu keluaran Jelita bulan 12 2010 menampilkan semua pemenang bulanan dan dibuka untuk undian (maknanya kena beli majalah dan undi top 10 untuk setiap kategori). Saya beli satu majalah jer dan takdelak hebahkan pada sape2 sebab saya tahu peraduan undi-undi memang kemenangan sangat tipis. Dan alhamdulillah di akhir bulan feb 2011 saya diberitakan Afiq tersenarai dalam top 10 dan akan berentap di acara final. Terkejutkah, memanglah. Ada gak orang yang undi my Afiq, hik hik.
So, hari sabtu 12 mac 2011 saya, Afiq dan Yana ke Subang Parade bagi menyertai acara akhir Gaya Si Kecil. Memang sangat teruja sebab nak tengok Afiq catwalk buat pertama kalinya =)
ni adalahh barisan peragawati2 profesional bersama anak masing-masing memperagakan pakaian Motherscare.

Afiq dengan pose 1, siap minta saya belikan dia spek hitam tu..huhu. Last minute beli kat parkson Subang Parade.

Ni pose 2, hik hik ada rupa budak nak gi party ke? siyes nasib baik saya tak pakaikan dia costume harimau, panda dan sebagainya. Sebab tema untuk acara akhir ni parti so saya cari jer kasual smart.

my kids bersama Sharifah Shahira, dia MC untuk event ni. Memang Sharifah Shahirah ni jenis selamba dan sempoi. Suka tengok dia mengacarakan majlis, asyik tergelak ajer.

pengadil-pengadil yang gorjes; Amy Mastura, Kak Ziela Jalil dan Vanidah imran

see Afiq cat walk. Sebelum naik pentas saya ada tanya Afiq "Afiq berani tak?" dia jawab "berani". Saya tanya lagi "Afiq naik sorang2 ya"..time ni diam. Lepas tu bila nama kena panggil boleh dia keras cam batu kat bawah stage cam kena lekat ngan gam. So saya pun pimpinlah dia nak ke atas pentas.
peserta pompuan memang chomey2 sebab banyak pilihan pakaian yang chantek2.

dengan macam2 gaya....

ni pulak peserta final kategori 4-7 tahun...

ni selingan acara sebelum nak menunggu keputusan saya meyertai pertandingan minum susu botal paling pantas. Heheh. guess what, champion gitu ..

afiq la main susun puzzle, dapat no. 3

Dan keputusannya...Afiq dapat hadiah saguhati....clap clap clap

dan ini hadiah2nya...memang lumayan gak...macam2 voucher ada..Bukit Merah Laketown Resort, MC D (RM70), Motherscare, duit simpanan bank rakyat, MPH dan pelbagai hamper dari pihak penaja...

dan ini juga....

ni lak hadiah sempena Afiq main puzzzle...

dan hadiah maknya yang susah payah menyonyot botol susu huhu

p/s: Apapun memang besh la event ni, dan Afiq nampak semakin positif terutama saya nampak dia sudah ada mula rasa percaya diri dan berani. Perangainya yang agak malu-malu kucing =) dah berkurangan sikit. Da Beshhhh

Comments

wah ikut jejak maknya lah masuk mcm2 pertandingan...
mama tisya said…
wah afiq catwalk..caya la...kemain ayu minum susu ye...hehehe...best tgk adiah2 tu
EiJa ZaQuaN said…
wah mmg berbaloi2..hadiahnya
srnok tgk event2 yg camni..
Em's Family said…
i think its so true laa ayu, u n ezz bawak anak2 masuk contest sekali, end up derang punye confident level ade up sikit.. emir i kene ajar lagi..

anyway, terror u minum susu!! haha patutnyer kalau ade video best tu
Ezay Hadry said…
hebat tol afiq ni..hehe jadi berani cam ibu dia gak..
madam pun menang minum susu botol paling pantas uh!!! ni mesti curi2 minum mase nak buat susu botol kat amani..
Sumijelly said…
bestnya tgk org masuk peraduan..

tingin nak sertai mcm ni..tp tahu takk akan ada peluang punya la...

rezeki memasing kan?? hehehe

Sumijelly.com
Mama Zharfan said…
congrats afiq!! lumayan gak hadiah tu :) :)

Popular Posts