Monday, March 21, 2011

Kalau Itu Sudah Takdirnya........

WAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Takleh nak gambarkan perasaan sampai ke hari ini. Sedih, pilu, geram rasa nak hantuk dinding kat kepala pun ada. Seriau betul.............
-------------------------------------------- :(

Semalam dapat hadiah besday dari Encik Hubby, seutas rantai emas. Gila hepi sebab tak sabar nak pakai dengan loket yang pernah dapat satu ketika dulu (dari Habib). Lepas beli dari Poh Kong terus pakai. Memang tangan asyik mengulit rantai serius hati memang berbunga. Tapi nasib badan, hmmmmmmmm...lepas shopping dan makan kat Puchong terus straight ke pesta Hot Air Ballon di Putrajaya. Sebelum keluar kereta, memang rasa lagi kehadiran rantai dileher. Lepas tu dalam sesak ngan orang di kawasan pesta ditambah pula dengan keadaan berlecak (lepas hujan), memang tak sedar sampailah my hubby tanya "Mana rantai awak?"....

....
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Dah takde.....................
Sedih sesangat tak sampai 2 jam pun berada di leher. Sob sob.
..
..
..
Walaupun hadiah itu bukanlah beriban-riban tapi ianya cukup bermakna sebab memang dah menjadi hajat Encik Hubby nak hadiahkan saya rantai walaupun bulan ni perbelanjaan agak laju (sbb pindah rumah)...paling penting hadiah besday dari orang tersayang....geraaaaaaaaaam sangat dengan diri...tapi....
...
...
KAlau itu sudah takdirnya, saya redha,
Nak sedey melampau-lampau kalau dah ditakdirkan barang tu nak hilang tetap akan hilang...balik rumah dengan takde mood. Anak2 yang sepatutnya dapat naik belon panas pun tak jadi naik. And me sangat tensen sampai cam malu nak mengadap muka laki sendiri, tengok cermin gunting rambut sendiri... frust la.....

11 comments:

mama tisya said...

alahai sedihnya...hrp2 ada rezeki lain nanti..tp sure frust gk kn..sure dk pk mn tercicir rantai tu..ke time sesak2 tu ada yg cuba gunting..huhuhu

AyuArjuna BiGoshh said...

aimi- cam rasa org tarik pun ya...sebab rantai tu halus jer tapi panjang...n masa satu tempat yang ramai sgt org ada rasa penin n dengar cam nama kena panggil...kena pukau ke...hmmm sob sob

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ala kesiannye..sabar ye ayu.. takde rezeki.. kekadang org meragut ne mmg teror..kita sampai tak perasan..pukau?maybe jugak..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ala kesiannye..sabar ye ayu.. takde rezeki.. kekadang org meragut ne mmg teror..kita sampai tak perasan..pukau?maybe jugak..

Achiq said...

Memang bukan rezeki kita. Sabar ajeler...

Syima Emi said...

sabar kak ayu..mungkin rezeki sampai situ je.. mana tahu nak dapat rezeki lebih lepas ni...

Mama Zharfan said...

:( sedihnya :(
sabar yer ayu
nanti Tuhan ganti dgn rezeki lain, Insya Allah

me pernah hilang gelang--harga RM1k :( tiba2 jer tak de kat tgn me..hadiah kawin lg tau..sedih sampai ari ni...:(

mama_umar_maryam said...

Allah..faham perasaan itu,sbb zt pon penah hilangkn cincin tunang ;(..
xper,cover kesedihan itu dgn bijak k ;)

Sumijelly said...

ishk..simpati sumi baca...

tak de rezeki la tu...

alahai..sayan gtul kan.. 2 jam jer melekat kat leher...emmm...

mungkin cangkuk dia tak kuat l akot..huhuhu

sayang woo walaupun x mahal..tp hadiah dr org tersayang tu yg pentin g....

Sumijelly.com

Ezay Hadry said...

sabar madam ye..mudahan madam murah rezeki lagi..mana tau ade hikmah tuh...

Em's Family said...

oh, i tumpang sedeih untuk u.. hmm macam mane boleh jatuh, itu dah cerite kedua, sebab bukan kite nak bagi jatuh kan..

insyaAllah ade rezeki nanti2 pulak ok