Tuesday, March 29, 2011

Kenangan Dolu-Dolu...

Seronok bila dapat tengok gambar dolu2 terutama waktu ketika zaman belajar. Menggamit kenangan lama..ceh ceh...Saya dok gelak sowang2 kat depan PC mana taknya ada sorang member kelas dulu ni En. Azwan Ariffin aka Chopp (nama glamer) mengupload segala gambar yang ada tempias2 kat saya.

Sayu, sedih, gembira semuanya ada bila tengok gambar2 ni. MAna taknya sekejap jer masa berlalu. Dulu masa bujang time belajar 'weng' sana sini. Saya dan kengkawan kelas memang aktif dalam berpersatuan. Macam2 aktiviti kitaorang buat; antaranya kem motivasi untuk sekolah (2-3 kali jugak rasanya), sukan tahunan (ni memang meletops), Annual dinner (tok sah cakaplah pasal makan memang tiap2 semester ada)...dan saya mesti terlibat. Hahah sebab saya GK ~ Gila Kuasa...Wakakakaka

Tapi kengkawan saya ni semua dah kawin beranak pinak. Macam2 jenis pekerjaan saya dengar~ ada jadi Kapten Tentera (apakah??), Pegawai Pejabat TAnah (DO), Pegawai sana sini, cikgu, Lecturer..tengah sambung PHD ada 2-3 ketoi...pehhhh

meh layan2 gambar2 saya dolu2 masa belajar kat UTM Skudai Johor (2000-2004)..
senyum dulu pembuka bicara :)
Ni semua mamat dalam kelas saya. Cam spesis nak pupus ni ajor kalau takde dalam gambar ada lah lekat beberapa owang...Diaorang ni besh dan sempoi belaka. Jejaka hebat Malaya (zaman sem 1 ajer, zaman2 lain takdenyaer, hahahah-gelak keji wehhh)
Ni masa kitaorang buat kursus motivasi untuk adik tahun pertama (junior yang dibuli) kat Mersing rasanya. Dah tak hengat dah. Tapi memang besh la...See nampak saya tak gaya mak lemah duk cekak pinggang :p
Ni masuk Hutan Lipur mana ntah. Rasanya kat Labis Johor..ehh jap tak sure lah..Tapi ini untuk program motivasi pelajar2 sekolah...Silalah pedulikan rupaku yang selebet...

Apapun kenangan zaman belajar amatlah terINDAH sangat. ada suka, ada duka...dan paling tak lupa dengan Kelab yang ditubuhkan oleh saya sendiri. Ngeh ngeh Kelab AWAS- Angkatan Wanita Solo..woohohohoh..sayalah Presiden...semuanya yang tak nak berchenta dan yang putus chenta dengan rasmi jadi ahli kelab tak berdaftar. Tapi kelab tak bertahan lama masuk tahun ke-2 Presiden belot..shhhhhhhh...

uoll pun mesti banyak kenangan zaman belajar kan???

2 comments:

Mama Zharfan said...

kenangan dulu2..me tak aktif sgt berpesatuan, tp me close dgn my roomates and my batch sbb our batch batch kecik (express class)--mcm2 aktiviti gak heheh

Hermit said...

elo Mi, lupa ka batch 1996? (or buat2 lupa konon lagi muda hahaha)... 2000 onward tu awk tgh buat Master mah.. lain fakulti dah... anyway, memang sememeh tol dak2 degree fakulti awak muahahaha...