MBPJ Bikin Hati Aku Panas Ajer!!!!!

Hari ni memang saya kena banyak sabar...Paling nak kena menyabarkan hati ni kes pagi ini yang berlaku ketika saya pergi bayar duit ansuran kereta kat SS2 Petaling Jaya. Saya pergi bayar tak lama berapa minit jer sebab takde orang kat bank lepas tu sangkut kat Guardian lak...abihla berapa minit kat situ. Sampai kat kereta saya nampak kompoun dari MBPJ...
Grrrr...
Rm100 mak aii, masalahnya...
Saya pamer tiket ni kat cermin kereta. duduk elok jer. Memandangkan kereta saya agak berlekok mungkin pemberi kompun ni tak perasan. Saya dengan gigihnya pergi cari orang yang berkenaan tanya kenapa, mengapa saya menjadi mangsa kompoun RM100 untuk hari ini. Sedangkan saya tak langgar peraturan pun. Lepas jumpa pemberi kompoun pun check la kat alat dier sebab mereka ni dibekalkan alatan cam kamera amik gambar kereta yang tak de kompoun. Saya nampak kereta saya dia amik sudut penumpang. then memang jelas ada nampak cam kertas putih (nampak samar2 sebab kertas tersebut di sebelah pemandu)..Grrrr..pemberi kompun minta maaf2 berbanyak dan minta saya pergi settle perkara time tu jugak kat menara MBPJ...pehhh ingat menara MBPJ sebelah bangunan opis saya ke? Hangin gaklah...tapi takdelah saya bersilat ke apa..tapi muka saya takleh nak control tak puas hati. Mana taknya nak ke MBPJ sekurang-kurangnya saya akan membuang masa lebih 1 jam kat situ, dengan nak carik parking lagi, dengan beruurusan ngan kaunter yang confirm bukak satu jer...Masa tu emas beb..kalau saya mengajar extra I jam saya boleh dapat RM100...hooo berasap...
ni kompoun kul 10.54 pagi
tiket saya 10.42 pagi...
Okay, sampai MBPJ cam biasa parking susah giler nak dapat. Kat tingkat 3 kaunter rayuan ada 1, kaunter bayaran ada 2...orang nak merayu ada lebih 10 orang...dan didepan saya ramai yang cam mengamuk kes takleh settle sebab pegawai MBPJ takde pergi perhimpunan bulanan kat Putrajaya. Dan paling kronik masa menunggu giliran no. di depan saya ni pompuan..tergedik2, tertonggeng kat kaunter..saya duk perati dia sorang jer amik masa lebih 10 minit. Saya pun jadi mak cik kepoh kejap gi duk dekat ngan kaunter so ni perbualan antara pompuan gediks itu dengan PIC yang kat kaunter..
Gedix: Ala bang saya ni sorang nak sara anak 3 orang.. Laki takde.KAsi lah lagi murah..Yang RM30 tu kasi kurang lagilah...
PIC: Oklah setakat RM15 ajer..
Gedix: RM10 tak leh ke bang..
PIC: Eh tak boleh...lagipun saman awak ni banyak sangat lah...ada lebih 5 ni. Dari tahun 2007 lagi...
Gedix: Ala bolehlah...dah tengahari ni perut dah lapar kan...

Oi Oi pompuan apa kena-mengena makan tengah hari dengan kes kena bayar saman...Aku terus bunyi berkicau-kicau.."ahem ahem....Lambat lagi ke?, saya pun nak makan tengahari"...

Macamana saya tak berhangin..dah lah tak pasal2 kena menapak dengan kereta ke MBPJ bukan salah diri lak tu..lepas tu kena tunggu giliran dan kena bersabar sebab pompuan gedix...pehhhh...dugaan tul :(
p/s: Akhirnya saya dapat surat pelepasan kompaun ..hik hik

Comments

mama tisya said…
sbr je la...dh la tk psl2 kena kompoun..kn lmbt2 report mmg haru...mmg menyusahkn nk2 ada pompuan gedix plak..lps tu dh setel ke smua??
mama tisya- huhu dah settle...dia kasi surat pembatalan kompoun...
Ibu Emir said…
mak aiii.... tak pasal2 nak menapak kat pejabar derang... kalau depa keje untk kite tak pe jugak la kan
Hermit said…
mira- tu la pasal..diorg salah kita lak kena begging...iskisk
Yatie said…
wah memang nak marah....dah lah MBPJ area mcm sesak jer...pastu kite plak kena buang masa for their mistake...
Mama Zharfan said…
totally not ur fault kan..dugaan sungguh..nasib baik u keje flexi hours ;)
hehe..part yang last yang sound tue paling best haha