Penangan Macaroon Dari MAma Tisya!

Siyes!!!
First time saya dengar pasal Macaroon ini dari MamaTisya~ dari sini http://mamatisya.blogspot.com/2010/12/letih-kalo-p-midvalley.html, ngeh...
lepas tu dari sini lagi ~ http://mamatisya.blogspot.com/2011/02/penangan-macaronsrugi-saper-tk-order.html dan sini lagi ~http://mamatisya.blogspot.com/2010/12/saper-yg-baik-ati-bg-macaroon-mahal.html dan lagi lagi lagi... heheh lepas ni kena panggil Mama Tisya Macaroon :p
saya pun mengorder dari milkAdeal. Kebetulan ada offer RM12 untuk 12 bijik (50% diskaun), murahkan. Amik dua set lagi. Makan pueh2....


last2 saya ngan Amani jer layan Macaroon. Yang lain gigit separuh pass kat Amani takpun saya..huhu. Apapun sedap gak cuma agak manis sikit.
p/s Mama Tisya aka Aimi, bila nak buat macaroon sendiri ni...belajar ngan Nett, dia terror buat Macaroon :p

Comments

mama tisya said…
amboi sedap amani lyn macaron...brp rege offer tu??kita dh tgk resepinye..nmpk senang je tp bkn senang cz slh skit bole jd keras..tk caya kena tnye nett..tu psl net tk jd jual...heheheh tp sempt la rs hasil tgn nett..tu psl order je dr cikmin..sedap..ingt nk repeat order lg
Mama Zharfan said…
murahnya ayu beli
cik min punya mahal sikit :)
manis eh..me tak suka sgt actually apa2 kuih yg manis2 ni hehe cuma teringin nak try sebijik dua ajer :P
mama tisya said…
ayu slalu bertuah dpt yg murah2 aje...mmg mhl org jual macaron ni sebab nk buat tu risiko cz die cpt hancur..so kalo slh teknik mmg tk menjadi..eh nanti kalo ada lg orffer tu jgn lupa war2kn..nk gk rs ...hehehe
Mama Tisya- wokehhh nanti ayu buat posting sebelum ayu order...milkadeal memang murah2 lah... :)
Em's Family said…
i sendiri tak pernah makan macaroon yangs edap lagi.. boleh tahan kemahalan dia jugak erk kalau beli, hari tu tengok kat bangsar village secoek kecik tu rm3.. (ok ok, pi tengok kat Bangsar buat ape kan ) hahaha
betul tu sis,slalu je bukak milkadeal tu..berbaloi2 gak lah..xpenah rase lg macaroon ni
Yatie said…
amani pun kuat makan mcm rayyan ker? cute nye dia...

Popular Posts