Thursday, April 28, 2011

Hepi Birthday MZ!!!

Well... Today is Suzz Birthday yang ke... yang ke... tarik napassss... ahem ahem 35 yek!! Tapi my Suzz still nampak muda belia. Hik Hik. Badan still maintain lagik walaupun katanya udah membesar. "Kawe nampak demo slim jer, mana ader gemok!!"

So saya, Ezna dan Mira pakat2 nak celebrate besday Suzz... kiranya suprise la ni. Terkujat Suzz bila nampak saya ngan Mira kat Paddington Pan Cake House di The Curve. Ezz lak siap bawa aksesori untuk besday parti. Meroyan mak kena pakai topi dan topeng tu. (Ada orang tu punya topi talinya putus,heheheh).

Paling tak sangka saya ngan Ezna pakai baju same kaler, Suzz ngan Mira pakai baju dan paten ala2 sama jer. Wow aura BFF yang kuat gitew. Anyway ai pakai awal dari Ezz, sebab ai pukul 7 pagi lagi dah pakai n ai budget Ezna start pakai kul 10 pagi. Hahahah, see saper tiru saper ni...
Hahaha, masa ni ai macam nak tergelak kuat kat situ. Bagus betul staf kat sini siap jadi hos mini Birthday Party. Suruh Suzz make a wish la, suh pakat nyanyi ramai2. Dan saya rasa walaupun 4 orang jer yang nyanyi tapi sama hebat dengan besday parti yang ada lebih 20 kanak-kanak.

Princess of the day. Mrs Suzi a.k.a Mama Zharfan :)

Ntah apalah Suzz tu wishkan dalam hati. Heheheheh. "Nak gegirl ke??"

Besday girl a.k.a Besday woman a.k.a Besday Mama bersama cake yang sangat sweet dan candle yang berukir 35!

Cantik dan cute kan cake ni? Sponsored by Ezna Ahmad Khalili :)

Lepas tu pakat2 order makanan yang simple2 sambil chatting2.

Tak hengat dah aper nama menu ni...tapi ada mashed potato dan pan cake bawah lamb grilled iteww.

Set yang ada chicken, sedap boleh tahan jugak rasanya.

Ala2 desert utk makan2, ada pan cake yang bersaiz 50 sen, buah-buahan n ais krim.

Walaupun agak simple tapi memang best lah. Dapat kumpul sama2 meraikan besday dan kembalinya Suzz ke tanah air. Lepak sambil update pasal diri masing2, sampai tak sedar cepatnya masa berlalu. So Ezz, Mira dan Suzz next month ehh kita ngedet lagi... Besday saper pulak kali ni ya? My Amanike, Zharfanke or My hubby, hahahahaha...

P/s: Thanks for the tokens ya, Ezz dan Mira...

19 comments:

mama tisya said...

sure suzie terkejut tu..hehehe..best bila dpt jmpe bff yg jauh di mata....kalo opis dkt pj leh gk nk join..heehhehe

AyuArjuna BiGoshh said...

aimi- act kitaorg nak jemput ramai blogger2 lain...tapi last min plan...heheheh...insya allah klu dekat ngan aimi pasti menyusul undangan iteww. :)

@e_da said...

bertuahnya ada kawan2 yg baik hati camni... happy besday suziey.. lupa dia pun preggy kan...

AyuArjuna BiGoshh said...

eda- :) :) suzz tu lum pregnant lagi tak tahulah masa2 akan dtg hehehehe...

awjan said...

besnyerrrr

AyuArjuna BiGoshh said...

best...sambut hepi besday kak la (panggilan utk suzz kat umah kan)..heheheh

Ummi Dania Yasmine said...

AYU : I LIKEEEEEE....I nak cilok gambar u ni....alahhh kata rosak cam? ni terang benderang je nih??...hihihihi =)

AyuArjuna BiGoshh said...

ezz- kamera ai susah nak On jer....hehehehe...tgklah saper photographer hahahahaha....tapi muka ai dalam gambar tak cantek lah ezz..heheheh

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah bestnya celebrate mesti terharu kan, jeles2 biler plak kita nak berjumpaan...minggu depan kita nak jumpa suzie kat taman metropolitan, come join

Em's Family said...

honestly i rase seronok pulak jumpe geng blogger yang same interest, dan same rase.. walaupun sekali sekala je jumpe tapi alhamdulillah... kite rapat kan..

hope banyak lagi macam gini kit eboleh buat.. nanti2 kite gi mane2 pulak erk..

Suzz happy birthday.. n Ayu & Ezz.. thanks sebab belanje makan..

mama_umar_maryam said...

sgt2 happy tgk korang..klu zt jd mz dah lame nangis dah,hahahaha,happy bday mz!!

Cute MuM said...

dah agak dah mesti orang yang MZ kata nak jumpa tue ayu.. BFF kan..
Happy birthday MZ..

Wansteddy Tales said...

beshhhh! surprise party kalangan BFF paling besh kan ;)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

haha..bocor rahsiah dah 35!! ekekeke.. nampak mcm 25 je..auchhhhhhhhh

AyuArjuna BiGoshh said...

anje- hik hik...oohh jgn jeles nanti nak jumpa suzi jugak kan :)

mira- aha...heheheheh...siyes ai suke kawan ngan u mira... :) :) klu tak suke nanti ai cakap hahaha (lawak bodo jer ni)

zeti- ai cam rasa suzz cam nak nangis masa tu...heheheheheh tapi die cover2...ya kan suzz :p

cute mum aka uyun- act yang ajak lunch ezna. so suzz suh ajak mira ngan ai tapi ezna kata tak nak (n act kitaorg dah plan awal nak suprise suzz yg kitaorg pun ader sama hehehehe)

wan- kawan baik susah sng, payah nak cari wan so mmg kena appreciate sgt hubungan yang baik iteww....celebrate simple pun rasa besh sgt sebab dpt lepak2 sama2

ila- kan kan jeles ngan suzi yang nampak awet muda....

Hermit said...

ooo.. kuar berfoya2.. btw, hepi b'day ye suzz, thanks for being my wife's friends :)

Mama Zharfan said...

entry yg sgt2 besh..rasa nk nangis me baca entry ni sbb rasa sgt touching..me sgt bertuah kenal kwn2 BFF yg sgt2 baik cm uolls!!!!!

Mama Zharfan said...

semua pics sgt cantik!!! ayu, annti i copy paste entry ni kat my blg yer..sbg kenangan :) :)

AyuArjuna BiGoshh said...

dedet- huhu

suzz- :) :o :p amik jer suzz.....no hal punyer :)