Sunday, April 10, 2011

Rio Movie 3D Memang Gempak!

Saya bersama Akid da Afiq menonton Rio Movie di GSC 1 Utama. Tayanyan kul 11 pagi. Tapi 11.03 minit kitaorang sampai nasib baik staff Voila wujud lagi di kaunter. Paling besh Rio ni dalam 3 D!!! Memang besh la layan citer animasi yang sarat dengan pengajaran + skrip memang sempoi dan lucu. Hmm Anaqi dan Yana pergi sekolah (ada kelas ganti).
Spesis Macaw Biru yang nak pupus; Blu dan Jewel. Sangat sweet terutama dengan mimik muka Jewel yang sangat meluat dengan Blu.
Pedro dam kawan-nya (lupa dah nama dier). Tapi 2 karektor yang kelako dan menghiburkan. Lagu nyanyian pun beshhh.
Luiz (bull dog yang sentiasa meleleh air liuq) dan Raphael (bapak yang ramai anak, suami yang romantik dan penasihat chenta yang terbaik, ngeh).

Overall, citer ni memang besh, sampai my Afiq dan Akid gelak tak berhenti dari awal citer sampailah ke akhirnya.

4 comments:

Syima Emi said...

teringin jugak nak tengok citer ni.. mcm best jee tgk trailer dia..

Mama Zharfan said...

nanti2 nak kena cari DVD ler nampaknya hehhe

AyuArjuna BiGoshh said...

syima- besttt dari citer hop

suzz- bagus utk tontonan keluarga :)

blissful_eifa said...

ooo kak ayu pun pergi jugak hari tu, xtau pun... saya pun pegi, tiket dari Voila jugak... kalau sy jumpa haritu, mesti sy dah tegur hihi...